Naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen)

Kenmerken

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Grasveld
  • Natuurwater
  • Beschutte ligging
  • Gratis toegang
  • Parkeren op < 1 km
  • Huisdieren welkom
  • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

  • Eetgelegenheid
  • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen) in Wijdemeren, Noord-Holland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen) opent in 2024 en is gratis toegankelijk. Ben je hier geweest? Plaats dan onderaan deze pagina jouw ervaring van naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen).

Algemene informatie over naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen)

Dit naaktstrandje is ontstaan dankzij een samenwerking van mannencamping HollandMenCamp (clothing optional) en NFN Open & Bloot. Allebei dienden zij in 2023 een aanvraag in voor de aanwijzing van een naaktstrand aan de Loosdrechtse Plassen. Enerzijds omdat er een aantoonbare behoefte bestaat voor meer naaktstranden in de regio, anderzijds biedt een naaktstrand de gemeente Wijdemeren de mogelijkheid haar recreatie-aanbod te vergroten.

Het strand wordt geopend in 2024 (exacte datum nog onbekend). NFN wordt betrokken bij de inrichting van het strand.

Gemeentestranden zijn schaars in de gemeente Wijdemeren, ondanks de royale aanwezigheid van water en oever. Toen de gemeenteraad positief besloot een naaktstrand in te richten, verzochten de raadsleden tegelijkertijd het College van Burgemeester en Wethouders om op zoek te gaan naar méér strandmogelijkheden binnen de gemeentegrenzen.

Overigens was er in Loosdrecht al wel een mogelijkheid voor naaktrecreatie. Op het eilandje De Vier Elementen kun je zonnen, zwemmen en watersporten beoefenen. Maar dit verenigingsterrein van Zon en Leven is uitsluitend toegankelijk met een NFN-jaarkaart. Het is dus niet openbaar toegankelijk zoals het naaktstrandje aan De Strook.

(foto’s: HollandMenCamp)

Sfeer en faciliteiten naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen)

Het naaktstrand is officieel aangewezen en gratis toegankelijk. Als het aan NFN ligt, worden hier ook borden geplaatst.

Het naaktstrand is onderdeel van Zwemstrand De Strook in Breukeleveen. Het is het oostelijk gedeelte van het recreatieterrein en is d.m.v. groen afgeschermd van het textielstrand. Het is een ligweide met uitzicht over het water. Via een trap kun je het water in.

Naaktrecreanten kunnen gebruik maken van de voorzieningen op het textielstrand: er zijn toiletten en een kiosk. Uiteraard dan wel even je (bad)kleding aan.

De hekken van het terrein zijn open van 7 – 22 uur van 1 april tot 1 oktober. En van 9 tot 17 uur in de tussenliggende periode. Er is een (gratis) parkeerplaats. Op warme en drukke dagen kun je, zo mogelijk, het best op de fiets komen. Op warme dagen is er op de Nieuweweg voor auto’s eenrichtingsverkeer. Vanuit Nieuw-Loosdrecht moet je dan omrijden via Breukelen.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen)

Parkeerplaats auto/fiets: 52,16875; 5,05915
Bushalte: (ov9292.nl) – loopafstand  km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen) in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand De Strook (Loosdrechtse Plassen)

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Adresgegevens
Nieuweweg 28
3625 AZ Breukeleveen
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.17034, 5.06533
map Open kaart