Zonneweide Amsterdamse Bos beperkt toegankelijk

Wordt lid
Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos
Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos

De Zonneweide in het Amsterdamse Bos is 5 hectare groot en ligt heerlijk beschut. Heel veel naturisten weten de weide te vinden en komen er om bloot te zonnen.

Drainagewerkzaamheden
De bodem van de Zonneweide in het Amsterdamse Bos is een groot gedeelte van het jaar (te) nat. Voor veel bezoekers van dit mooie plekje tussen Amstelveen en Amsterdam zal dit niets nieuws zijn. De bodem moet worden gedraineerd om de Zonneweide beter toegankelijk te maken. Volgens het Amsterdamse Bos kan dit alleen van april tot oktober (droge tijd). Daarna wordt langzaam groeiend gras geplant (minder maaien, dus onderhoudsvriendelijk). De drainagewerkzaamheden beginnen deze zomer. Vanaf dat moment is de Zonneweide gesloten voor bezoekers.

Zonneweide gesloten in de zomer van 2020
NFN Open en Bloot heeft al geruime tijd direct contact met het Amsterdamse Bos over de geplande werkzaamheden. We hebben aangedrongen op het aanwijzen van een alternatieve plek voor naaktrecreatie tijdens de periode van werkzaamheden. Het Amsterdamse Bos zag hierin helaas geen mogelijkheden. Zodra de exacte sluitingsdatum van de Zonneweide bekend is, laten wij dit weten. De Zonneweide is vanaf 2021 gelukkig weer gewoon open!

Festivalterrein
Bezoekers van de ligweide hadden het vermoeden dat het terrein in de toekomst als festivalterrein gebruikt gaat worden. Uiteraard zou het kunnen, want ook naaktstranden zijn soms (tijdelijk) gesloten vanwege festivals. Uit onze gesprekken met het Amsterdamse Bos was dit echter niet naar voren gekomen en navraag leverde een snelle en geruststellende reactie op: de Zonneweide ís en blijft een ligweide voor naturisten!