Toch deels zicht op naaktstrand Maasvlakte 2 vanaf dak Portlantis

Wordt lid
naaktstrand-maasvlakte-2-1-1024x768-1

02-05-2024: Vanaf het dak van het in aanbouw zijnde Havenervaringcentrum Portlantis op Maasvlakte 2 blijkt toch gedeeltelijk zicht te zijn op het nabijgelegen naaktstrand. Tot die onverwachte conclusie kwam NFN na een recent bezoek aan deze locatie.

Kortgeleden stond NFN Open & Bloot op het dak van Portlantis om het zicht op het naaktstrand van Maasvlakte 2 te bekijken. Deels is het naaktstrand inderdaad te zien. Omdat er tijdens de komst van NFN hoog water stond door de storm en er niemand over het strand liep, was het wel moeilijk in te schatten in hoeverre strandgangers straks daadwerkelijk herkenbaar zijn.

Als je tegen de duinrand aanligt, val je vanaf Portlantis in elk geval niet op. En omdat het gebouw in een bocht ligt, blijft het overgrote deel van het naaktstrand buiten zicht.

Contact met Havenbedrijf

Sinds het begin van de bouw van Portlantis onderhoudt NFN nauw contact met het Havenbedrijf Rotterdam, de opdrachtgever van dit project. NFN had al bewerkstelligd dat er op het panoramadak geen verrekijkers worden geplaatst. En het Havenbedrijf had NFN eerder gemeld dat er nauwelijks zicht zou zijn vanaf het dak van het vijf etages hoge gebouw.

Dat er dus toch wel een en ander te zien is, was dus een onverwachte tegenvaller. De afspraak met het Havenbedrijf is nu om de situatie eerst aan te kijken en in hoeverre er problemen ontstaan. Een verplaatsing van een gedeelte van het naaktstrand naar het westen kan een optie zijn.

NFN en Havenbedrijf blijven hierover in gesprek. Het is dan ook zeker van belang dat naaktstrandbezoekers straks hun ervaringen delen met NFN en/of het Havenbedrijf.

Opening Portlantis

Bezoekerscentrum Portlantis wordt dit najaar geopend. In Portlantis kom je alles te weten over het functioneren en de innovatieprojecten van de Rotterdamse haven. Het is de opvolger van Futureland.