Naaktstrand Maasvlakte 2 weer open

Wordt lid

De tweede helft van 2022 was een gedeelte van het naaktstrand op de Maasvlakte 2 in Rotterdam gesloten in verband met werkzaamheden van Eneco. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en zijn de afsluitingen opgeheven. Iedereen kan weer gebruik maken van de Prinses Maximaweg, de parkeerplaatsen P5 en P6 en het fietspad.

Windpark
Eneco is in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met het bouwen van windturbines op de Maasvlakte 2. Vanaf 2023 worden hiermee maar liefst 138.000 huishoudens voorzien van groene stroom.  De eerste turbine komt op een kleine tweehonderd meter van het naaktstrand. Hoewel de toekomst van het (mede door NFN Open & Bloot opgerichte) naaktstrand niet ter discussie staat, verwachten wij dat de strandbeleving op dit nu nog stille strand zal veranderen door het geluid van de turbines.

Naaktstrand vergroot
Vorig jaar heeft de Gemeente Rotterdam het naaktstrand 500 meter vergroot. Volgens de APV begint het naaktstrand ten noorden(westen) van de noordelijkste strandopgang en loopt geen 500 meter, maar 1000 meter door.

Naaktstrand Maasvlakte 2 weer open