Sandy Beach

5,8
Voldoende 2 reviews

Kenmerken

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Sandy Bay is het enige strand op de West Kaap waar naaktrecreatie wordt gedoogd. Het ligt ten zuiden van Llandudno (in Cape Town).

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,8
  Blootvriendelijkheid
  6,5
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  5
  Geschikt voor mindervaliden
  2
5,3

Prachtig strand op een heel mooie locatie

Ik bezocht de locatie Met partner

We waren een weekje in Kaapstad en kwamen tot de ontdekking dat Sandy Bay hier vlak bij in de buurt was! Onderweg terug vanuit Kaap de Goede Hoop besloten we wat af te koelen op het strand. Google Maps bracht ons via Houtbaai naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Deze is niet al te groot, maar er was nog een plekje over. De parkeerplaats wordt min of meer in de gaten gehouden door een wachter die een tip verwacht bij vertrek. Een bord Sandy Bay geeft aan dat we op de goede plek zijn: "No nudity along the path". Een verharde weg gaat naar de top van het duin en gaat linksaf over in een zand paadje richting het strand. Het is dan nog wel ongeveer 15 min. stijl omlaag lopen. Maar het blijkt het waard; het is een prachtig gelegen strand tussen de bergen en nog aardig druk, ws. omdat het zondag was. Voor wat betreft naturisme was ongeveer de helft van de bezoekers ongekleed. Duidelijk is ook dat het strand leden van de lhbtiq+ gemeenschap aantrekt. Wel zo prettig om naar een strand te kunnen gaan waar je kan zijn wie je bent. Het water was relatief koud (Atlantische oceaan). Op zich geen probleem, maar op de dag dat wij Sandy Bay bezochten waren de stroming en de golven veel te sterk om lekker in zee te kunnen zwemmen. Veiligheid boven alles, dus we hielden het bij dompelen en zonnen op deze mooie locatie. Al met al een geslaagd bezoek. De weg terug omhoog via het duin was even ploeteren in de hitte. Er loopt ook een wandelpad vanuit Llandudno naar het strand. Dit lijkt vlakker terrein, maar vooral ook langer lopen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

14 mrt 2022 - Marcel & Miriam

6,5

Prachtig en rustig strand. Wij zijn er meerdere keren geweest en hebben eenmaal een hele grote groep jagende dolfijnen vlak bij de kust gezien. Schitterende omgeving, niet te ver lopen (10 min) vanaf een mogelijkheid om te parkeren. Er zijn echter geen faciliteiten. Grootste nadeel was dat er één van de keren (door de week) een aantal mannen was die actief op zoek waren naar sexueel contact met anderen. Wij zijn verder helemaal niet benaderd of lastiggevallen, maar het was wel bijzonder om mee te maken en we voelden ons minder gemakkelijk. In de weekenden was het er ook net iets drukker dan door de week, en waren er ook gezinnen met kinderen. Wij zouden zeker teruggaan.

  Blootvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  5

06 jul 2014 - Nienke

Contactinformatie

Adresgegevens
Llandudno
Zuid Afrika
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
-34.0235885, 18.334074500000042
map Open kaart