Ponderosa

6,2
Voldoende 3 reviews
Meer foto's (6)

Kenmerken

Algemeen

 • Commerciële camping
 • 101 - 250 plaatsen
 • Basis

Diversen

 • Wasserette
 • Huisdieren welkom

Type verblijf

 • Caravan
 • Natuur
 • Doorreis
 • Landelijk
 • Gezin met kinderen 0 - 4 jaar
 • Gezin met kinderen 5 - 12 jaar
 • Rustzoekers

Activiteiten

 • Sportactiviteiten

Eten en drinken

 • Bar
 • Supermarkt <10 km

Faciliteiten

 • Buitenbad
 • Tafeltennis
 • Speeltuin

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Het luxe aandoende en sfeervol ingerichte terrein van de vereniging Rhein-Main heet Ponderosa en is 11 hectare groot. Ponderosa ligt op een eilandje in de Rijn, in de romantische omgeving van het gebied rondom Langenau.Het terrein is geschikt voor jongeren, hier zijn ook voorzieningen voor getroffen. Er worden sowieso veel activiteiten georganiseerd.

De plek is ideaal voor een tussenstop in de reis naar het zuiden van Europa, maar ook om een langere vakantie door te brengen. Honden worden toegelaten, mits aan de lijn. Reserveren niet nodig.

Faciliteiten en mogelijkheden
Clubhuis, jeugdhonk/disco, winkel, kinderspeelplaats, terras, volleybalveld, zwembad, sauna, tafeltennistafel, badmintonveld, tennisbaan, petanquebaan, klimwand, en visgelegenheid.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,2
  Ligging
  6
  Faciliteiten
  5
  Kindvriendelijkheid
  6,7
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6,7
  Eten en drinken
  5
5,8

Bij aankomst werd de poort direct voor ons geopend. Zeer vriendelijk ontvangst. Inschrijving vond plaats naast hoekje met een groepje weliswaar beleefde – maar rokende en drinkende – (vaste?) gasten. Voor het sanitair-gedeelte – trap-op-trap-af, maar schoon – moet je daar vlak langsheen. Grappig detail: het inschrijfformulier werd in tweevoud opgemaakt, met een carbonnetje. Veel rommelige dan wel niet onderhouden caravanplaatsen van de verenigingsleden/jaarplaatsen. Ook rondom de hoofdgebouwen zou wel wat geïnvesteerd kunnen worden. Idyllisch en romantisch – zoals hun website meldt – hebben wij hier niet ervaren. Geen Wifi – en geen PIN-betaling mogelijk. Veel laag overkomend vliegverkeer, maar ‘s nachts stil. Het gebied naar en rondom de camping is niet zo interessant. Het doel was dan ook uitstapjes naar wijnbedrijven in Groß-Umstad en Heppenheim, Hessische Bergstraße. Tussen deze twee plaatsen ligt een prachtig en bijzonder gevormd landschap, het Odenwald.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  7

29 aug 2018 - Henny en Henk

6,7

Goede ontvangst, mooi en schoon zwembad, prima en goed sanitair, douchen met muntjes, regelmatig is de bar open maar zorg er voor dat je eten en drinken bij je hebt. 'S avonds kunnen er muggen langs komen maar dit weerhoud er ons niet van om deze locatie de volgende keer te bezoeken.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  7

22 jun 2018 - JoHo

6,3

Ponderosa, wat vergane glorie! Waarschijnlijk was dit terrein 25 jaar geleden het summum van prachtige sportmogelijkheden zoals zwemmen, tennis, volleybal etc. Echter nu zijn al die faciliteiten vergane glorie en overkruipt het onkruid het gravel van de baan, is het zwembad slechts gedeeltelijk met water gevuld en ziet het volleybalveld eruit of de paarden er doorheen zijn gerend! Maar de toiletten zijn geheel vernieuwd en het overige sanitair is aanvaardbaar, afgezien van enkel koud (en ik bedoel echt KOUD) water bij de wasbakken en slechts 3 douches voor het gehele terrein waar men tijdelijk warm water krijgt na inwerpen van eur 0,20. Maar om te fietsen vanuit hier naar bijv. Mainz is fantastisch, prima bewegwijzering en dat geld voor het hele gebied. En bij de prijs inbegrepen krijg je wel heel veel rust!!!

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6

13 sep 2015 - Jaap Romijn

Contactinformatie

Adresgegevens
Außerhalb 7 - Jakobsbergerau
65468 Trebur
Hessen
Duitsland
Contact
E-mail
info@naturistenbund.de
Telefoon
+49 (0)61471539
Website
http://www.naturistenbund.de
Navigatieadres
Google coördinaten
49.93096180424760, 8.351681165660010
map Open kaart