Natuurgebied Horsterwold

4,9
Onvoldoende 6 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Algemeen

 • Clothing optional
 • Grasveld
 • Geschikt naaktstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

In de Flevopolder, vlak bij Naturistenpark Flevo-Natuur, ligt het natuurgebied Horsterwold. Je deelt het bos voornamelijk met reeën, wilde paarden, damherten, vossen en vogels. Het is er meestal zo rustig dat je daar prima bloot kunt wandelen.

Realiseer je dat er in Nederland geen enkel gebied officieel is aangewezen om bloot te wandelen. Naaktrecreanten die waren bekeurd omdat zij hier bloot wandelden, betaalden hun bekeuring niet en lieten de zaak voor de rechter komen. De rechter vond de plek voor blootrecreatie “op dat moment geschikt” en sprak de wandelaars vrij. Deze uitspraak betekent dat ook wandelen onder de wetgeving op naaktrecreatie valt en dat ook andere plekken geschikt kunnen zijn om bloot te wandelen. Maak altijd eerst je afweging of  je een plek écht geschikt vindt om bloot te wandelen. De omstandigheden kunnen elk moment verschillen, waardoor dezelfde plek opeens ongeschikt wordt. Meer over bloot wandelen en de wet lees je op www.natuurlijknfn.nl/bloot-wandelen.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

4,9
  Ligging
  9,7
  Prettig Bloot recreëren
  9,7
  Geschikt voor mindervaliden
  2
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  2
  Hygiëne
  7,3
  Staat van het sanitair
  2
6

Lekker blote wandeling

Ik bezocht de locatie Alleen

Zaterdagochtend 6 augustus heb ik een mooie wandeling gemaakt in de Stille Kern in het Horsterwold. Bij de Tuurtoren heb ik mijn kleren uitgetrokken. Ik heb het pad zo veel mogelijk naar rechts genomen. Op sommige plaatsen kon ik er nog net door zonder brandnetels te raken. Het pad komt uit bij een landje, maar buigt dan verder naar rechts, waar het met een hekje op de Flediteweg uitkomt. Aan de overkant loopt een betonnen fietspad het bos in. Twee keer heb ik voor voorbijkomende fietsers wat aangetrokken. Na 600 meter splitst het fietspad. Daar over een vee/wildrooster. Dat stuk bos bleek ook bij de Stille Kern te horen. Er zijn mooie open stukken met een gele bloemenpracht, afgewisseld met bos. Bij een plas stond een kleine kudde paarden en aan de overkant koeien. Op het pad onder de hoogspanningsleiding kwam een wielrenner me tegemoet, maar die gaf geen reactie. Via een hekje kwam ik weer op het betonnen fietspad en liep weer terug naar het gebied bij de Tuurtoren aan de zuidkant van de Flediteweg. Daar verder langs de vogelkijkhut en dwars doorgestoken naar de Groenewoudsetocht. Op de steiger heb ik een boterham gegeten. Een kudde van wel 50 paarden liep op de oever te grazen. Het was mooi te zien en te horen hoe ze met hun tanden het gras afsnijden. Een hengst dekte een merrie. Na afloop was zijn enorm lange paardenlul heel snel weer geschronken tot een bescheiden formaat. Voor de kudde bij de steiger graasde, ben ik weer teruggelopen naar de Tuurtoren. Afgezien de fietsers, kwam ik twee keer een paar tegen. Die vonden het prima dat ik lekker bloot liep. Ik heb van kwart voor tien tot half twee gewandeld bij een temperatuur van 18 tot 22 graden. Alleen bij de vogelkijkhut en voorde fietsers op het betonnen fietspad heb ik een broekje aangetrokken. NB. in het voorjaar heeft de Hoge Raad uitgesproken dat blootwandelaars in het gebied ten onrechte bekeurd waren. Een dag voor mijn wandeling sprak ik een blote man vlak bij een parkeerterrein in het Hulkesteinse Bos. Hij was daar aangesproken door de politie. Zij hadden hem gezegd dat dat mocht, maar hadden liever dat hij een broekje aantrok.

  Ligging
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

10 aug 2022 - CorGuzzi

4,7

Fantastisch!! Groepswandelingen juni-juli 2020

Ik bezocht de locatie Met een groep

Op 21 juni met 23 mensen (gemengd) heerlijke en ontspannen naaktwandeling van 3,5 uur gedaan daar op World Naked Hiking Day. Geen problemen gehad, voorbijgangers vriendelijk gegroet. Op 19 juli met 12 mensen (gemengd) gingen we op herhaling, echter toen werden we staande gehouden door de BOA van Staatsbosbeheer. Rommelige staande houding, niet conform de regels en dergelijke, onduidelijk of dat nog gevolgen krijgt, we wachten maar af vooralsnog. Vandaag op 26 juli - na voor aankondiging aan Staatsbosbeheer - wederom een groeps wandeling gedaan ter plekke en die mocht weer ongestoord plaatsvinden. Erg onduidelijk wat Staatsbosbeheer als positie in neemt. NFN Is op de hoogte.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  2
  Hygiëne
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10

26 jul 2020 - edwin

10

Het was top!

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen woensdag ben ik gaan wandelen in dit prachtige natuurgebied. Het was werkelijk een genot om dit bloot te doen. Alles dus in mijn blootje gedaan, en het voelde geweldig om in de natuur te zijn. Ik ben er flink wat uren geweest en ik ben niemand tegen gekomen. Echt een aanrader! Sam 26 jaar

  Ligging
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

26 jun 2020 - Sam

8

Lekker rustig

Ik bezocht de locatie Alleen

In de middag, in het midden van de week gewandeld. 1 uur en een kwartier. 1 met die natuur. Heerlijk rustig.

  Ligging
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

02 jun 2020 - Hans van Schaick

10

prachtig gebied

Ik bezocht de locatie Alleen

Zeer mooi gebied voor vele uren recreatie plezier. Bijna alles bloot gelopen alleen bij het uitkijkpunt even wat aangedaan. Doordeweeks is een aanrader. Door de bossen al te bloot te lopen bij 17gr.

  Ligging
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

28 aug 2019 - robbie

10

Naturisme puur natuur

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik zag het artikel over bloot wandelen in het lentenummer van Uit!en ik las dat het Horsterwold hiervoor geschikt is. Dus pas geleden op een woensdagochtend besloot ik deze vorm van naakt recreëren te gaan proberen. Het was geweldig: ik had het hele natuurgebied voor mezelf (zo leek het in ieder geval) en heb een paar uur gewandeld in mij blootje. Vanaf parkeerplaats De Stille Kern kun je naar links of naar rechts voor een rondwandeling van -ik denk- zo'n 6 kilometer. Je kan zelfs blootsvoets, als je goed oplet niet op de distels te stappen. In mijn rugzakje had ik slechts een doek, een fles water, zonnebrand en Deet (er waren nauwelijks muggen, maar zonde als je vroegtijdig je wandeling moet staken). Een aanrader!

  Ligging
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

09 jul 2019 - N.

Contactinformatie

Adresgegevens
Parkeerplaats De Stille Kern, Flediteweg
Zeewolde
Flevoland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.3087914, 5.4840539
map Open kaart