Naturistenresort Les Routelles en Provence

7,2
Goed 2 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Chalet / Bungalow / Lodge
 • Vakantiehuis
 • Glamping

Type verblijf

 • Landelijk
 • Natuur
 • Actief
 • Rustzoekers

Beschrijving

In je blootje genieten van de warme Provençaalse zon. Een boek lezen terwijl je de geuren van tijm en lavendel opsnuift. Je kunt in de omgeving prachtig wandelen tussen de bloemenpracht en bergkammen.

Het domein “Les Routelles” is een Parc Résidentiel de Loisirs (PRL), een naturistisch vakantiehuisjespark. Het domein is gelegen in het zuidoosten van de Drôme Provençale, tussen Sisteron en de Mont Ventoux, ten zuidoosten van het dorpje Séderon. De verschillende vakantiehuisjes hebben allemaal een maximale oppervlakte 35m2.

Ten behoeve van naturistische wandelingen hebben we op het domein verschillende wandelroutes uitgezet. Er stroomt zelfs een beekje over het terrein, waarin dieren komen baden en hun dorst lessen. Dit beekje mondt uit in de Méouge, waarvan de bron in de gemeente Séderon ligt.

Adresgegevens

Adres

2355 Chemin de Pâle
26560 Chemin de Pâle
Séderon
Drôme Provençale
Frankrijk

Navigatieadres

Google coördinaten
44.207373, 5.555134
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,2
  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  9
10

Les Routelles, terug van weggeweest

Ik bezocht de locatie Met partner

De naturistencamping Les Routelles, waar we vroeger graag kwamen, is gesloten. We bezochten de plek onlangs en zagen dat het terrein omgebouwd is tot een naturistisch vakantiehuisjespark in eigendom van een SCI. Je kunt je aansluiten bij deze société door een aandeel te kopen. Dat aandeel geeft je het recht om op een emplacement van zo'n 350 m2 een chalet van 35 m2 te (laten) plaatsen, met aansluiting op water, elektriciteit en riolering. Op www.lesroutelles.fr kun je meer informatie vinden. Wat ons opnieuw trof was de rust op dit ongeveer 90 hectare grote domein, de overweldigende natuur en de prachtige omgeving waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen. Gezien de opbouwfase zijn er geen faciliteiten zoals winkel, bar of zwembad. Wel zijn alle faciliteiten (supermarkt, bakker, slager, restaurant) in het dorp Séderon, op 3 km, aanwezig, evenals een zwembad. Helaas is het terrein niet meer open voor passanten en kampeerders, al bieden enkele associés hun onderkomen te huur aan. Voor wie de gelegenheid zoekt om gedurende langere tijd te profiteren van een verblijf in de Drôme Provençale is het het overwegen waard eens te onderzoeken of je een eigen vakantiehuisje zou ambiëren.

  Blootvriendelijkheid
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

22 apr 2021 - Wil Wevers

6,5

Gezellige rustige accommodatie te huren van de eigenaren (chalets, stacaravans)

Ik bezocht de locatie Met partner

Het is een prachtige plek op 1000 meter hoogte in de bergen met uitzicht op lavendelvelden. Je kunt veel bloot wandelen, er is op 2km een prachtig zwembad (open juli en augustus ivm met verplichte badmeester). Iedereen die er komt, komt weerom. Natuurgenieters hebben alles wat hun hartje begeert. Genieten, voor kinderen ietsjes minder, maar vanwege de omgeving (vrij spelen op een 78 ha. groot terrein) en in het plaatselijk grote zwembad ( per dag 3 euro) en alle voorzieningen in de buurt, een heerlijke vakantie. Voor ouderen is ook de omgeving geweldig. Er zijn in Montbrun (plaatsje op 15 km afstand) geneeskrachtige zwavel- baden te nemen. Ga het zelf ontdekken, je zult versteld staan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

14 mrt 2020 - ellen de valk

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
andrejochum@gmail.com
Telefoon
0033651019939 (Frankrijk) of 0032486552593 (België)
Website
http://www.lesroutelles.fr/