Naturistencamping Origan Village

6,9
Goed 5 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

ZOMERACTIE
Lidmaatschap 2021 + € 12,50 korting op Nudie-producten.
Word de rest van het jaar 2021 voor slechts € 25,- per persoon lid van NFN en profiteer direct van je lidmaatschap. Zo ontvang je meteen een kortingscode waarmee je € 12,50 extra korting op Nudie-producten in de webshop krijgt!

Word nu lid van NFN

Beschrijving

De camping, gelegen op terrassen boven het riviertje Var, in de Haute Provence, is een uiterste geschikte plek voor naturistische vakanties in het typische Zuid Franse ritme. Zijn gîtes, het comfort van zijn infrastructuur en uitrustingen, zijn uitzichten en zijn uitzonderlijke klimaat maken het terrein tot een heerlijke plaats voor vakanties in alle jaargetijden.

De vele mogelijkheden tot vermaak en het uitgebreide activiteitenprogramma voor jong en oud zijn de trekkers van Origan. De ligging van het terrein, de omgeving met mooie natuur en bezienswaardige dorpen en de redelijke nabijheid van de Middellandse Zee zijn weer andere redenen volgens anderen.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,9
  Ligging
  9,2
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Eten en drinken
  6,4
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8,2
  Staat van het sanitair
  7,3
  Prettig Bloot recreëren
  6,8
  Geschikt voor mindervaliden
  2
8,8

Heerlijke omgeving

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijke vakanties met vriendin en/of kleine kinderen. Herhaaldelijk teruggekeerd. Prachtige streek in de Provence. Zowel Nice als fantastische bergdorpen in de buurt.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 feb 2021 - Ruud Worm

6

Chalets,

Ik bezocht de locatie Met een groep

In chalet gezeten. Stof en spinnenrag boven de gemiddelde Franse hoogte. Erg veel verschil in staat van de verschillende chalets. Ook qua faciliteiten zoals koffiezetapparaat of pannen. Airco werkte 3 dagen, storingsmelding bij receptie heeft tot niks geleid. WiFi niet in huisjes aanwezig wel bij de receptie. Daarover gesproken de eigenaar komt wat introvert over wat maakt dat hij niet echt service gericht is. Wel een vriendelijke Belgische dame die wel vriendelijk en service gericht is. Zwembad goed verzorgd veel controle op hygiëne, wel zijn er veel stellen die nudisme iets te veel zien als iets met sex en niet van elkaar af kunnen blijven in en rond het zwembad. Onderhoud aan toegangspoort zwembad mag wel weer worden uitgevoerd. Voor spontane gezelligheid in en rond het zwembad door wat met een bal over te gooien, wordt niet echt gewaardeerd. Men gaat gelijk bij de receptie klagen. Mooi wandelgebied door de bergen en naar de rivierbedding. Winkeltje heeft beperkt assortiment, groet supermarkt ligt kleine 2 km de berg af, route ernaar toe niet echt loop baar. voor lichamelijk beperkten zijn er heel veel beperkingen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  4
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

13 okt 2019 - David

5,1

Huisjes zijn vast wel fijn, Kamperen nee bedankt!!

Ik bezocht de locatie Met partner

Mijn vrouw en ik waren hier voor het eerst. Liep allemaal best raar. Oudere man achter de balie zat er voor de sier. Zat filmpjes te kijken. Had ook even kunnen helpen... We hadden bij het bespreken naar een half schaduw plek gevraagd. Er iets van schaduw, maar daar had je na 10 uur in al niets meer aan. Verder was het een plek voor een mobile home en wij waren met de caravan en dus niet ideaal. Mochten hierna zelf maar zoeken. WiFi is voor de huisjes goed geregeld. Hier kunnen de kampeergasten niets mee. Die mogen bij de receptie gaan zitten. Afvalbakken bij het sanitair ontbreekt. Dit is lastig als je resten uit je pannen wilt weggooien. Het eten in het restaurant is zeer basic en eigenlijk te duur. Het personeel had het erg druk met bekenden van hun. Hierdoor geen oog voor ons. Chemisch toilet legen is een stevige wandeling over de camping en je mag het dan dumpen in een camperpunt, Was het allemaal negatief? Nee! Ze hebben een super leuke wandeling uitgezet over de omliggende heuvels. Je bent dan net even 2 uur heerlijk bezig! Als we voor onze caravan zaten hadden wij een gratis concert van de band die optrad. Dit was echter op een gegeven moment zo slecht dat wij er klaar mee waren en de volgende dag zijn gaan afrekenen. Ook dit is weer bijzonder. In de winkel, die bediende wordt door dezelfde mensen als achter de receptie konden wij alleen cash betalen of het laten opschrijven. Dachten dit wel te kunnen verrekenen bij het afrekenen. Nee dus. Was een heel andere zaak... Yeah sure… Ze hebben ons nog een klantwaarderingsonderzoek gestuurd. Waardeer ik zeer. Heb ik ook ingevuld. Kwam uit op een 2.4 als cijfer. Ik had verwacht dat ze hier wel op zouden reageren... Nee dus. Maak je eigen keuzen maar als je daar wil verblijven kan je het waarschijnlijk beter in een huisje doen. Eigen afval, WiFi toilet etc. Helaas hebben wij geen reden om hier nog een keer terug te komen. Het gaat jullie goed!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  4
  Eten en drinken
  2
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Prettig Bloot recreëren
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

31 aug 2019 - R. van Rozen

6,3

Camping Origan ligt op een mooie plek, niet ver van enkele dorpjes verwijderd. In de omgeving is genoeg te doen, zowel voor kinderen als ouderen. Er is een mooi zwembad wat dan ook een zonnebadend publiek trekt. Aan de rand van het bad is het dan ook redelijk gevuld maar in het water leidt dit niet tot drukte omdat de meeste mensen het bad slechts voor afkoelen gebruiken. In het zwembad houdt iedereen zich aan de 'blootregel' maar daarbuiten hullen nog vrij veel dames en ook heren zich in luchtige 'niemendalletjes'. Qua nationaliteiten is de camping zeer gevarieerd. Je kampeert op een stenige ondergrond. Je kampeerplek wordt je (met beperkte keuze) toegewezen, de plekken zijn niet heel groot (maar zeker groot genoeg) en hebben een stenige ondergrond. Voldoende bomen voor de schaduw. De ontvangst op de camping vonden wij weinig verwelkomend. Dat hebben we beslist leuker en hartelijker meegemaakt. Tijdens het verblijf is dat eigenlijk niet veranderd. Dat heeft ook zijn weerslag op de sfeer die op de camping heerst. Voor het organiseren van een gezamenlijke maaltijd (zoals elders wel gebeurt) is de camping te groot. Dat gebeurt dan ook niet. Een gevoel van gemeenschappelijkheid ontbreekt dan ook op deze camping. Als je dat zoekt, kan je beter naar een andere camping toegaan. Er worden wel de nodige activiteiten georganiseerd op de camping, zowel voor jong als oud (bijv. muziek/dansavond).

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  6

25 aug 2016 - Jacqueline

9,8

Een enorme camping met veel faciliteiten. Ze noemen zichzelf een 'dorp' en dat is het ook echt. De camping ligt op een berg en heeft verschillende terrassen met kampeerplekken, huisjes of stacaravans. Het zwembad is redelijk groot, met aparte glijbaan en een bubbelbad. Het restaurant is goed, maar redelijk aan de prijs. In het dal is een rivier, er gaat een pad naartoe, waar je naakt kunt wandelen. In een klein stukje van de rivier kun je ook naakt zwemmen.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  9
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

28 aug 2014 - Famke

Contactinformatie

Adresgegevens
F-06260 Puget-Théniers
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Frankrijk
Contact
E-mail
origan@wanadoo.fr
Telefoon
+33 (0)493050600
Website
http://www.origan-village.com
Navigatieadres
Google coördinaten
43.95811638010340, 6.860752883605980
map Open kaart