Naturistencamping De Maat

8,7
Geweldig 12 reviews
Meer foto's (9)

Kenmerken

Algemeen

 • Verenigingscamping
 • Dagrecreatie
 • 11 - 30 plaatsen

Diversen

 • Wifi
 • Elektriciteit bij staanplaats
 • Nederlands of Engels sprekend
 • Wasserette
 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • NFN / INF kaart verplicht
 • Prettig Bloot-locatie
 • Nederlandstalige eigenaar
 • Rookvrij

Eten en drinken

 • Supermarkt <10 km

Faciliteiten

 • Speeltuin
 • Gemeenschappelijke ruimte
 • Petanque

Activiteiten

 • Rivier <10 km

Type verblijf

 • Natuur
 • Actief
 • Doorreis
 • Landelijk
 • Cultuur
 • Tent
 • Caravan
 • Gezin met kinderen 0 - 4 jaar
 • Gezin met kinderen 5 - 12 jaar
 • Rustzoekers

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! * Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Momenteel heeft De Maat 35 plaatsen beschikbaar voor tenten, caravans en campers. Een deel van de plaatsen heeft aansluitingen voor elektriciteit. De meeste paaltjes met elektra hebben tevens een watertappunt.

Eén van de plaatsen is beschikbaar voor Zon en Leven-/NFN-leden met een huisdier. Deze plaats is zo groot, dat ook een dagbezoeker met een huisdier daarvan gebruik kan maken. Informeer voordat je (met je huisdier) van huis vertrekt of er plek is. Alleen dan weet je of je ook terecht kunt.

Een oude elzenhaag omringt De Maat. Daarachter zijn veel soorten struiken en bomen geplant om het zichtdicht te maken. Oude ingevlochten takken vormen zo een leefmilieu voor veel diersoorten, waaronder een uilenpaar.

De kampeerplaatsen liggen tussen oude fruitbomen, die in het voorjaar bloesem en in de nazomer en het najaar vruchten dragen. Vanaf augustus pruimen in overvloed, in het najaar naast de noten appels en peren die we verzamelen om er Maatsap van te persen.

Midden op het terrein staat het nieuwe gebouw, De Pit, met daarin de sauna, plus douches en toiletten. Voor de kinderen zijn er schommels en een speelplek, en een afgeschermd deel van het zwembad. Verder is er een jeu-de-boulesbaan. Een onderhoudsarme, natuurlijk aangelegde zwemvijver met waterplanten voor een natuurlijke zuivering is midden 2007 gereed gekomen.

Tijdens het kampeerseizoen is er vrijwel altijd een gastheer en gastvrouw op De Maat aanwezig. In het knusse dagverblijf de Pit ligt een map met het opschrift “Lekker Weg”: Daarin staan veel leuke uitstapjes, kaarten van de omgeving en actuele activiteiten.

De Omgeving

De Maat is heel geschikt als uitvalsbasis voor een verkenningstocht door de prachtige Betuwe. Je kunt mooie, autoluwe fietstochten maken over de dijken langs de grote rivieren en naar de vele historische stadjes, zoals Buren, Culemborg, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zaltbommel. Dit zijn stuk voor stuk oude vestingstadjes met een rijke historie. Aan de rivier de Linge kun je op verschillende plaatsen een kano huren.

En ook de centra van grotere steden als Utrecht en ‘s-Hertogenbosch liggen binnen de 35 km. Ook geschikt voor een dagje winkelen. En om eens lekker uit te gaan eten zijn er ook ruim voldoende mogelijkheden voor elke beurs (tenzij die vrijwel leeg is).

Goed om te weten

Geopend: Vanaf 1 april tot eind oktober is iedere kampeerder en dagbezoeker van harte welkom op De Maat. In de maanden april en oktober is het van belang dat je je komst van tevoren meldt (contact zie: kampeerzaken), omdat er in deze maanden geen terreinleiding is.

Terrein: De totale terreinoppervlakte is 2,3 hectare. De Maat is een gelegen in een oude boomgaard. Naast de oude hoogstam appel- en perenbomen zijn er nog tal van andere fruitbomen in de loop der jaren aangeplant. Van pruim tot walnoot en van kruisbes tot framboos, van alles is er op de Maat te vinden.

Capaciteit: 40 plaatsen, waarvan 32 met elektra, parkeerplaats.
Voor campers zijn er enkele half verharde plaatsen, waar de camper ook als vervoermiddel gebruikt mag worden. Op de rest van het terrein mag de camper wèl komen als de grond stevig is maar dan niet verder als vervoermiddel gebruikt worden. Overigens hangt het wel van de bodemgesteldheid af of de camper van het verharde stuk af kan. In natte periodes en met slecht weer op komst kan het drassig zijn.

De Maat is niet aangesloten op de riolering, er is een IBA (individuele behandelingsinstallatie afvalwater) die het afvalwater op biologische wijze reinigt. Gebruik van chemische middelen is niet toegestaan. Toiletten van caravans en campers alleen met biologisch afbreekbare middelen schoonhouden.

Huisdieren: Er is één plaats – met op wens elektra – waar huisdieren worden toegelaten. Naast deze plaats is er ook voor dagbezoekers een plaats beschikbaar. Altijd even (de dag van te voren of de dag zelf) voordat je komt contact opnemen of de plaats beschikbaar is.

Toegankelijkheid: Zie hiervoor de pagina ‘Route’ van De Maat. Voor minder validen kan het terrein problemen opleveren als het drassig is.

Situatie: De Maat biedt al het goede wat de Betuwe te bieden heeft. Rust of vertier, zon of schaduw,

Inrichting: Nieuw clubhuis met sanitair en douches, koelkast, vrieskast (beperkt inzetbaar; overleg met terreinleiding), wasmachine. Op De Maat verkopen we geen dranken of levensmiddelen. In Beusichem (4 km), Culemborg (10 km) en Wijk bij Duurstede (met de pont, 6 km) zijn supermarkten.

Sport en spel: Zwemvijver met afgescheiden kinderdeel (50 cm diep), speelweide, kinderspeelplaats, tafeltennistafel, jeu-de-boules baan, sauna (zie pagina Sauna).

Caravan huren: De ruime caravan (het Klokhuis) heeft al veel jaren dienst bewezen, hij is dus niet splinternieuw, maar is fraai, netjes, schoon en comfortabel. Voor meer informatie en reserveren, zie hieronder.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,7
  Ligging
  9
  Faciliteiten
  8,3
  Prijs / kwaliteit
  9
  Eten en drinken
  7,3
  Kindvriendelijkheid
  8,1
  Zwemmen
  8,8
  Hygiëne
  8,9
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  9,1
  Geschikt voor mindervaliden
  8,8
9

Ideal stop on my one-man (and tent) bicycle tour of NL

Ik bezocht de locatie Alleen

(Ik kan dit zo veel beter en makkelijker in her Engels) Stayed here two nights on my truncated bicycle tour; I liked it so much, I came here again on my way back. Very peaceful site and very pleasant site host. Nice big field, with lots of space: I camped in the middle of the orchard out the back. Next to the clubhouse, which is very clean and well-equipped; I didn't actually cook, but I warmed my own meals. The swimming pool is ideal for those who like getting close to nature. And it cost almost nothing; something to gladden the heart of an NLer. I will invent a good reason to come back some time.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

15 jul 2021 - Mick Symonds

9,8

bloot tussen het fruit

Ik bezocht de locatie Met partner

De Maat is een erg fijn terrein: wij kampeerden hier in 2020 vaker, maar de periode in september beviel buitengewoon: samen met kampeerders werden de appels en peren geoogst en dezelfde dag geperst tot een erg lekker natuurlijk vruchtensap. Leden van de Maat en kampeerders hadden er een leuke dag aan. Dit is typerend voor de hartelijke sfeer op het terrein: iedereen kan meedoen. Het terrein ligt in de Betuwe en de boomgaard waar je kampeert zal zeker ook in het voorjaar een prachtige aanblik geven. Vanaf het terrein zijn per fiets plaatsen als Amerongen, Tiel, Wijk bij Duurstede, Geldermalsen en Buren makkelijk bereikbaar. Kortom: wij voelden ons erg welkom, de plaatsen zijn erg ruim en hoewel vanwege Covid 19 de faciliteiten wat beperkt waren (overigens complimenten voor de aanpak) was het sanitair steeds voldoende beschikbaar.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

29 mrt 2021 - Hans Goeman

8,4

Buiten Gewoon Natuurlijk

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is heerlijk kamperen op de Maat. Je hebt alle vrijheid om er bloot te genieten. Mooie ruime plekken in de boomgaard. Fijne sauna en mooi nieuw clubgebouw. Prachtige omgeving om heerlijk te fietsen en te genieten van leuke plaatsen als Buren en Culemborg. De moeite waard om eens een weekje of meer te kamperen.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

25 mrt 2021 - JP Wijbrands

9,6

Mooie Betuwse boomgaard als verenigingsterrein

Ik bezocht de locatie Met partner

De oude boomgaard (appels, peren, pruimen, noten) biedt voor ieder voldoende keuze uit ruime zon- en/of schaduwplekken. Het zwembad met natuurlijke reiniging is uniek en het nieuwe clubgebouw biedt volop ruimte en faciliteiten, ook voor mindervaliden en tijdens slecht weer. De omgeving heeft veel te bieden, wandelen en fietsen, oude stadjes als Culemborg, Buren en (met de pont) Wijk bij Duurstede. Let op: de molen in Wijk is NIET die op het beroemde schilderij van Ruysdael.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 feb 2021 - Dirk

8,6

Een super gezellige camping met zeer vriendelijk echtpaar als gast heer en vrouw

Ik bezocht de locatie Met partner

Zeer vriendelijke ontvangst. Gezellig en mooie plaats

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

24 dec 2020 - Berk

8,4

Alles wat je wenst

Ik bezocht de locatie Alleen

Als ik gewoon even een paar dagen er uit wil ga ik naar De Maat. Midden in het wijde land, maar goed beschut. De sfeer is altijd hartelijk en ontspannen. Sinds het nieuwe huis er staat zijn ook de voorzieningen top en de mooie zwemvijver is de natuurlijke aanvulling van de fijne sauna. 's Zomers geven de fruitbomen wat weinig schaduw, maar waar vindt je dit in de herfst: even schudden aan de boom en je fruitschaal is vol.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

19 dec 2019 - Didier

8

Jammer dat het nieuwe gebouw niet op de foto staat wat nu op de foto staat is gesloopt

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 mrt 2019 - Veldhuizen

9,7

Prachtig veld, mooi splinternieuw centraal gebouw, aardige mensen, ruimte zat, rustig. Wat wil je nog meer? Geen voorzieningen voor eten of drinken maar dat was vooraf duidelijk. Dus daarom toch 5 sterren op dat onderdeel.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

03 jul 2018 - Bezoeker

9

Wij hebben hier een heerlijke vakantie gehad! Het terrein is prachtig en de leden erg vriendelijk, je hebt het gevoel alsof je erbij hoort! We hebben bijna alle musea gezien in de omgeving en genoten van de prachtige oude stadjes. Jammer dat we geen fietsen bij ons hadden. We zullen zeker een keer terug komen!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  9
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  9

16 jun 2017 - Loes en Lourens Meijer

8,2

Prachtig terrein met oude fruitbomen en tientallen konijnen die vrolijk rondhuppelen en zich volkomen op hun gemak voelen. Net als de kampeerders trouwens. Wat er gedateerd kan zijn aan een normaal, brandschoon, wit toilet weet ik niet. Het was prima in orde. We hebben er drie nachten gestaan en het erg naar ons zin gehad. Enthousiaste ontvangst en rondleiding, prima allemaal. We komen er zeker terug.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

08 jul 2014 - jan en els

7

Mooie camping in voormalige boomgaard. Ruime plekken, gastvrij ontvangst. prachtig natuurlijk zwembad. Jammer genoeg gedateerd sanitair, wel zeer schoon.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  7

15 nov 2013 - Bezoeker

7

Zeer hartelijk ontvangen op dit terrein, we waren hier te gast voor 2 nachten met een tentje. Mocht je de regio willen bekijken dan is dit zeker een aanrader als uitvalsbasis. Gezellig clubhuisje met spelletjes, tv e.d. waar je s avonds nog lekker warm kan zitten.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  7

16 dec 2012 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Maatsteeg 7a
4119 LT Ravenswaaij
Gelderland
Nederland
Contact
E-mail
rlm.kampeerz@zonenleven.nl
Telefoon
+316 15110926
Website
https://www.zonenleven.nl/de-maat
Navigatieadres
Google coördinaten
51.944760, 5.337068
map Open kaart