Naturistenterrein Isabellagriend

7,9
Zeer goed 26 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Algemeen

 • Grasveld
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Officieel naaktstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor mindervaliden

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze accommodatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

De Isabellagriend is een populair naturistisch terrein bij Ool (gemeente Roermond) rondom de plas Isabellagriend en maakt deel uit van de Ooldergreend een natuurgebied van de Stichting het Limburgs Landschap. Het naaktterrein is ongeveer 9 hectare groot; inclusief water 20 hectare. Het wordt naturistisch beheerd door de Stichting Naturisme Isabellagriend.

Ligging:
ten zuidwesten van Ool met een loop/fietsroute vanaf een daar gelegen rotonde over de dijk met parkeerplaatsen. Loop/fietsroute: ga vanaf de parkeerplaatsen naar rechts via het klaphek naar het pad op het terrein Ooldergreend; volg dit asfaltpad ca. 300 meter in westelijke richting; dit pad buigt dan naar het zuiden. Volg het ca 300 meter verder en neem de 1e afslag rechts omhoog een volgende dijk op tot op het zandpad en na een paar meter volgt dan rechts de eerste toegang tot het terrein.

Let op:
Het is alleen toegestaan naakt te recreëren op het toegewezen terrein. Als je naakt in de rest van het gebied loopt, kan het zijn dat voorbijgangers naar reageren en handhavers je bekeuren.

Bereikbaarheid Naaktterrein Isabellagriend:
Bus Roermond-Herten, halte aan de Oolderweg op 1,5 km vanaf het terrein. Per fiets vanaf de N271 even ten zuiden van Roermond richting Herten en Ool en dwars door deze dorpen tot aan de zuidwestzijde van Ool. Per auto vanaf de A2 Eindhoven-Maastricht afslag Sint Joost via de A73 richting Roermond en dan afslag Linne nemen. Vanuit Venlo of Duitsland eveneens de A73 nemen tot afslag Linne.

Na afslag Linne richting Roermond en via Herten naar de Oolderweg/Oolderplas en deze helemaal afrijden; de weg buigt rechts naar Ool, blijf deze weg langs de dijk langs de Oolderplas door het dorp volgen tot ten zuidwesten van Ool. In de scherpe bocht Broekstraat -Maasstraat de dijk oprijden en op de rotonde parkeren of al eerder langs de straten in Ool. Parkeer alleen daar waar dat kan en mag. Vanaf de parkeerplaatsen op de rotonde de hierboven uitgelegde loop/fietsroute volgen.

Faciliteiten en mogelijkheden Naturistenterrein Isabellagriend:

Er zijn ligweides, struinpaden en veel natuur; je kunt wandelen rondom de plas inclusief enkele meters zwemmen. Het zwemwater is 0,5 tot 12 meter diep en er zijn aan de zuidzijde aanlegsteigers voor boten. Het terrein is dus via land en via de Maas per boot bereikbaar. In juli 2019 werd op Isabellagriend een fraai NFN-strandbord geplaatst. Er waren blijkbaar meer mensen die dit vonden, want het bord is verdwenen! We werken aan vervanging en aan betere bevestigingen.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,9
  Ligging
  8,6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  7,6
  Prettig Bloot recreëren
  8,8
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  6,8
  Hygiëne
  7,5
  Geschikt voor mindervaliden
  8,7
  Eten en drinken
  7,7
  Staat van het sanitair
  2
9

Fijn bezoek @ Isabellagriend

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ben gisteren (man alleen) ook geweest na een worsteling met mijn eigen stigma "als man alleen". Ik heb me daar toch overheen gezet omdat ik niet ga wegblijven vanwege andere mannen die een ander idee hebben bij naturisme. Ik zal zulke mannen, mocht het voorkomen of mocht ik het zien, er ook op aanspreken. Ik denk dat, wanneer de alleenstaande man die naturisme niet koppelt aan het zoeken naar seks, wegblijft, het ook een verarming voor het hele naturisme gebeuren is. Ik ben op het veldje gaan liggen in de buurt van de boten en heb nergens last van gehad, heb me veilig gevoeld en heb ook niets gemerkt van geroddel of andere zaken die me bewust maakte dat ik een man alleen was. Een reden dat ik ook ben gegaan is dat de bestuurders af en toe een rondje maken over het terein. Dat vind ik een geruststellend idee. Het zijn mensen met een warm hart voor de omgeving die er alles aan doen om dingen in goede banen te leiden. Maar het begint ook bij elkaar aanspreken op ons gedrag waar dat nodig is. Het is jammer dat het lijkt alsof alle labels tegen over elkaar komen te staan waardoor het voor iedereen, man alleen, vrouw alleen, stel, hetroseksueel, homoseksueel, moeilijk is om elkaar nog te zien als gewoon mensen die willen genieten, zonder kleren, liefst onder een lekker zonnetje. We moeten elkaar in ieder geval altijd het voordeel van de twijfel blijven geven en het denken flexibel blijven houden. Wellicht als man makkelijk gezehgd dan als vrouw of stel. Het lijkt me meer dan vervelend en indringend als grenzen overschreden worden. Dat moet zeer onveilig aanvoelen. Het is verder een prachtig gebied waar vooral de mogelijkheid tot een aardig stuk wandelen erg fijn is. En bedankt voor de fijne welkom van de twee bestuursleden. Erg prettig hoe jullie de zaken aanpakken. Hopelijk vinden jullie snel nieuwe bestuursleden zodat er met vertrouwen naar de toekomst gekeken kan worden.

  Ligging
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

17 sep 2020 - Anoniem

9,4

aan Bianca en Mark

Ik bezocht de locatie Alleen

Hallo Bianca en Mark, Deze persoon wat geen bestuurslid was is door het bestuur stevig toegesproken over zijn optreden en hij is zelf geschrokken hoe de reacties op hem waren. Voor zover ik gehoord heeft hij toegezegd dit niet meer te doen en er word extra op gelet of er nog klachten komen. Hopelijk komen jullie bij mooi weer toch genieten op deze mooie plek.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 aug 2020 - Bezoeker

8

naakt recreëren

Ik bezocht de locatie Alleen

ik ben er afgelopen 2 maanden nu 2 keer geweest. Prettig is het gebied wat uitnodigt voor het maken van een wandeling . je hebt er ruimte en mooie natuur. Het gebied is heel natuurlijk ingericht met ligweides , struiken , stukjes bos. ik heb er totaal geen vreemde dingen meegemaakt , geen opdringerige types of wat dan ook. Minder vind ik de zwemmogelijkheden . geen echt stukje strand en ook geen helder ( zwem) water.

  Ligging
  8

14 jul 2020 - Sef

Bianca en Mark

Ik bezocht de locatie Met partner

Erg fijne locatie, maar helaas geen fijn onthaal. We werden door kale gezonbruinde man aangesproken ons uit te kleden (niet gekleed over terrein te lopen). Hij zij dat hij van beheer was daar. Wij waren al van plan plekje te zoeken en uit te kleden. Maar moest gelijk. Hij bleef kijken (echt glurend keuren leek het wel). Hij lag op gedeelte tussen boorjes waar je het water in kunt. Wij stukje erachter hij is nog wel 10x voorbij gelopen (kijken). Verder erg leuke en lieve mensen daar, hele leuke middag gehad. De meeste kenden hem daar al en zeiden dat is de burgemeester van het naaktstrand. Wel erg zeg dat de vereniging daar maar eens wat aan doet. Groetjes Bianca

28 jun 2020 - Bianca

7,6

Anders dan anders

Ik bezocht de locatie Alleen

Beschutte hoekjes aan het water met prachtig uitzicht en zo het water in en uit met bepaalde privacy. Dat wil zeggen: ja inderdaad veel mannen alleen aan de wandel en ook een aantal bleef staan kijken. Zag ook andere zaken. De andere recensies hebben mij gelukkig niet weerhouden om te gaan. Ik ben ongetwijfeld als nieuwkomer goed bekeken. Dat heb ik dan 'dus' opgezocht. Ik hoop en verwacht dat ik de kijkers niet heb teleurgesteld met mijn voorkomen. De kijkers hebben op hun wijze mijn zelfvertrouwen als minder ervaren nudist geboost. Meteen de volgende dag terug geweest. Zelfde plekje, zelfde kijkers? Ga zonder problemen weer terug!!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

07 okt 2019 - Per

3,6

Rukkersparadijs

Ik bezocht de locatie Met partner

Van alle naaktstranden die we bezochten is dit nog de ergste wat betreft rukkende mannen, als je als stel ergens gaat zitten heb je vrijwel direct mannen om je heen staan die komen kijken of er wat te zien valt. Wanneer ik mijn vriendin even onschuldig over haar schouders aai stonden er gelijk drie mannen zich achter ons. We waren te verbijsterd om er wat van te zeggen, maar komen in elk geval nooit meer terug. Jammer dat de weinige stranden die we hebben zo verpest worden. Dat ze dat thuis doen.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  2
  Zwemmen
  4
  Hygiëne
  2
  Prettig Bloot recreëren
  2

26 aug 2019 - D&J

9,3

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Het is een geweldig gebied. Dat er geen voorzieningen zijn is omdat het een natuurgebied is en als zodanig beheerd word. Het is gratis toegankelijk en parkeren is ook gratis. Ook bereikbaar per boot.

  Ligging
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 mei 2019 - f.v.l

10

Vandaag 12-5-18 met mijn vriendin (24) en ik (22) voor het eerst bij Isabellagriend Oolderplas geweest, en het was ons goed bevallen. Wij lagen op het centrale open gedeelte vlak aan het water. Waar ook veel koppels lagen van jong tot oud. Ook single dames en heren lagen er. De omgeving is super, verder hebben we de hele dag lekker in de zon gelegen. Wij komen zeker vaker!

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

12 mei 2018 - Lars en Sanne

8,3

Prachtige locatie waar je heerlijk naakt rond kunt wandelen. Mooie natuur. Ik zag een specht en een ijsvogeltje. Het weer was prachtig en het was er niet eens echt druk. Samen met mijn vrouw en kameraad de hele dag bij de boten gelegen. Mooie dag gehad!!

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

27 jun 2017 - henk

7

Hemel op aarde! Schitterend natuurgebied, prachtig meer, rust, zon, lekker wandelen, aan het water liggen, vriendelijke mensen die je tegenkomt, dit had ik eerder moeten weten. Ben nu enkele keren geweest en verheug me al op de volgende.....

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  10

18 sep 2016 - Rob

10

Begin juli ging ik op zoek, naar een naaktstrand, niet te ver, ik vond Isabella grienden. Op een dag er naartoe gereden, en ik was verkocht, het is de hemel op aard, zo een mooie natuur, rusig. Ik zat aan de boten, en ik heb er dadelijk vrienden gemaakt. Iedere dag was ik er. De laatste dagen een ander plaatsje moeten zoeken, vanwege de blauwalg. Ik wil mijn nieuwe Nederlandse vrienden, bedanken voor al die mooie dagen, jongens, jullie zijn super!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

15 sep 2016 - Chantal

7

Geen faciliteiten, maar wat een plek, prachtige natuur, rust, schaduw en zon, dit is van alle plekken in Nederland vanuit een naturist bezien wel de mooiste plek. Als je doorloopt naar waar de boten aanmeren heb je van niks en niemand last, als je dat wel hebt heb je het zelf opgezocht. Overigens snappen wij niet dat mensen zich daar aan storen of laten weerhouden, want je doet je zelf te kort als je dit gebied links laat liggen.. Als er iets van faciliteiten zouden zijn, hoe basic ook zou dit echt een droomplek zijn. Er zit overigens nu bij de parkeerplaats een restaurant Pancakes en more, aanrader voor na een dagje naakt recreëren om op het terras te genieten van het fantastische uitzicht...

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  10

24 jul 2016 - Tim en marijn

9,2

Parking wat te ver

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  9
  Eten en drinken
  9
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

21 jul 2016 - Heel mooi

6

Reactie NFN: dit commentaar bevestigd de indruk van NFN, nl. dat het kan helpen wanneer naaktrecreanten duidelijker zijn over wat zij niet willen. En dat naaktrecreanten hier mondiger in worden. Wat betreft de Berendonck bij Nijmegen: NFN bemiddelt al jarenlang voor een nieuwe locatie en hier valt waarschijnlijk in 2017 nieuws over te melden. Tenslotte": Isabellagriend is inderdaad prachtig, groots met veel natuur.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

14 jun 2016 - NFN

8,2

Hoi, Vandaag de eerste keer op Isabellagriend geweest. 10 jaar geleden heb ik vaak naakt gerecreareerd in de omgeving van Nijmegen. Daarna woonde ik in Duitsland. Ik moet zeggen dat het op Isabellagriend als single heteroman goed vertoeven is. Als je je gewoon gedraagd zoals het eigenlijk hoort, is er niets aan de hand. Een vriendelijke groet,of een praatje kan overal. Ik ken locaties (rondom Nijmegen), waar je met enorm veel meer viespeuken wordt geconfronteerd (ongevraagd). Wat ook positief is, is dat er geen aangeklede jongeren komen (in ieder geval niet vandaag) die bijvoorbeeld met stenen gooien naar naakte bezoekers, dat was rond Nijmegen wel eens het geval..... Heb er vandaag een hele ronde heen en terug gelopen, zonder de natte oversteek, ook omdat ik niet wist waar die was... En ja ook plekken gezien en gehoord waar andere dingen gebeuren.. Als je het niet opzoekt heb je er echter geen last van. Vooral duidelijk zijn als er iemand naar je toe komt! Kom er zeker nog vaker hoor! Groeten, Michael

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  5
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  9

05 jun 2016 - Michael

8

super gebied om naakt te genieten van de zon en de natuur ik kom er nu 2 jaar iedere dag dat het mooi weer is Ja er zijn mensen die voor iets anders komen dan om te zonnen maar als je daar geen aandacht aan geeft is het goed. Koeien ja maar die houden de lig weide kort Locatie perfect Ga je als stel in het hoge gras liggen ja dan komen er nieuwsgierige mensen kijken om te zien of er wat te doen is. Ik heb in die 2 jaren bij Isabellagriend nog niet 1 slechte ervaring op gedaan dan alleen veel leuke nieuwe kennissen /vrienden gemaakt Op naar de zomer van 2016

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

25 dec 2015 - Michel

7

Ben hier een paar keer geweest om......lekker te wandelen. Prima plek maar je kunt er ook prima zonnen en in het water Het is jammer dat anderen er zich aan storen dat er ook mensen zijn die het heerlijk vinden om in je blootje een wandeling in de natuur te maken. Wat is er nou natuurlijker..?

  Ligging
  7
  Prettig Bloot recreëren
  7

08 okt 2015 - Adriaan

7,5

Prima plekje, zondermeer! Jammer van de negatieve verhalen, zorgen er helaas voor dat je als man alleen (60 jr) gelijk onder de "vieze mannetjes" wordt ingedeeld. Wat minder achterdocht zou het een nog prettiger verblijf maken voor iedereen.

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

23 aug 2015 - Jean

8,3

Allemaal vreemde opmerkingen. Kom eerst eens hier naar toe en dan pas reageren. Wat een rust en een natuur, hier kan je wel degelijk genieten van naturisme. Je kan liggen onder de bomen, in het hoge of lage gras, wandelpaden worden er gemaaid. Ja, er is wel eens een koeienvlaai maar die is van de Stichting Limburgs Landschap die meer voor de koeien over heeft dan voor de mens ondanks dat ze wel hun pensioen er van opbouwen. Door de hekken van S.L.L. is de bereikbaarheid tegenwoordig slechter dan vroeger. Dit is een van de mooiste naturisme locaties in Nederland waarop de gemeente Roermond en S.L.L. trots op hadden moeten zijn en meer in hadden moeten investeren.

  Ligging
  8
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  5
  Prettig Bloot recreëren
  10

17 aug 2015 - H&C

6

Ik ben hier nog nooit geweest, en de recensies die ik er al jaren over lees weerhouden mij hier ook van. Zeer jammer aangezien het niet ver weg voor ons gezin is. Gezien het feit dat men het hier niet onder controle heeft, zou dit gebied misschien beter niet naturistisch meer kunnen zijn. Het schaad de algemene opinie over naturisme. Jammer.

  Ligging
  6

04 jul 2015 - Rens

4

Zeer slechte ervaring gehad, je hebt geen rust om lekker te zonnen of je word lastig gevallen door rond lopende mannen.

  Ligging
  4

21 jun 2015 - W&d

10

Het is op zich een mooie locatie, maar wel weinig plek om echt te gaan zonnen door te veel hoog gras en de koeienvlaaien. Je kan ook lastig gevallen worden door mannen die daar niet voor het zonnen komen maar hele andere dingen willen doen.

  Ligging
  10

06 jun 2015 - tjeerd

7,5

Uw beoordeling

  Ligging
  8
  Prettig Bloot recreëren
  7

05 jun 2015 - Fred

6,8

Oase van rust en natuur.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  10

07 jan 2015 - Hans

5

veel mannelijke 'wandelaars' en 'uitkijkposten' beetje ongemakkelijk....

  Ligging
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

23 aug 2014 - Ich zellef

9,5

Heerlijke locatie om bloot de dag door te brengen!

  Ligging
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

17 jul 2014 - Leon

Contactinformatie

Adresgegevens
Ool
Limburg
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
51.18493903934836, 5.934650110961911
map Open kaart