Naaktstrand Zlatni Rat

6,9
Goed 1 review

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Toegang tot het naaktstrand Zlantni Rat is via het beroemde Golden Horn strand aan de westkust van het eiland.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Review over deze locatie

6,9
  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2
6,9

Rust, zon en prachtig schoon (zwem)water

Ik bezocht de locatie Met partner

Wie naar het eiland Braç is geweest, is zeker ook wel bekend met Zlatni Rat, wat ook wel Golden Horn betekend. Het overgrote deel is bestemd voor de textiel strandganger, wat heel duidelijk wordt aangegeven met borden wanneer je het strand nadert. Echter, Noord-Westelijk loopt het strand over tot een naaktstrand (wat goed bereikbaar is vanaf de Westelijke strandopgang). Vanaf de uitkijkpost die hier staat, wordt er met een bordje aangegeven dat vanaf hier het strand bestemd is voor blootrecreatie. Let wel dat er tijdens drukkere periodes, ook textiel strandgangers graag hier de rust opzoeken, omdat het strand het hele seizoen door een trekpleister is voor toeristen van zowel dichtbij als veraf. Wie het rustiger wilt treffen, kan vanaf hier verder lopen over wat vlakke rotspartijen die in het Noord-Westen van de Golden Horn liggen. Hier is een rustig stuk strand gelegen die uitsluitend bedoeld is voor blote badgasten, maar is qua ruimte en bereikbaarheid wel beperkt. Vanaf dit punt kun je richting het westen meerdere kleinere strandjes vinden die behoren tot het officiële naakstrand van 'Zlatni Rat'. Bereikbaarheid van deze strandjes is echter wel een dingetje, omdat je er alleen kan komen via een smal pad bovenlangs, die hier en daar niet geschikt is voor minder validen. Wij hadden in juni 'ons plekje' gevonden op het Noord-Westelijke stukje Golden Horn, vlak achter de uitkijkpost. Heel mooi water, mooie natuur, en hoewel wij hier ca. 20 meter van het textielstrand lagen, geen last van de drukte of van pottekijkers gehad. Het strand bestaat voornamelijk uit kleine/grote kiezels, met hier en daar wat zand van de afbrokkelende grond. Zwemmen kan hier ook bloot helemaal tot aan de afgezette zwemlijn, maar het water in gaan is soms wel lastig door de glibberige stenen (waterschoenen zijn echt nodig). Ook is het oppassen geblazen met soms een zee egel hier en daar die wat dieper tussen de stenen te vinden zijn, maar verder is dit strand top om heen te gaan! Notitie: Vanaf hier heb je makkelijk toegang tot alle eten- en drink faciliteiten van Zlatni Rat, maar hier is zwemkleding verplicht. Vanaf het officiële naaktstrand meer in het westen, is bereikbaarheid van deze faciliteiten +/- 5 tot 10 minuten lopen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 dec 2019 - R. Tol

Contactinformatie

Adresgegevens
Put Zlatnog rata
21420 Bol
Dalmtië: Split
Kroatië
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
43.256749, 16.634083
map Open kaart