Naaktstrand Spiaggia Acquarilli

5,7
Voldoende 1 review
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Kiezelstrand
 • Gratis toegang

Beschrijving

Naaktstrand Spiaggia Acquarilli ligt op het Italiaanse eiland Elba vlakbij Livorno, Toscane, Italië. Dankzij een resolutie van de gemeente Capoliveri is Acquarilli sinds de zomer van 2016 het eerste strand op het eiland Elba dat gereserveerd is voor naaktrecreatie. Het strand bestaat uit overwegend zwarte kiezels. Dat is echt heel heet in de volle zomerzon; het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​parasol mee te nemen.

Het strand wordt gekenmerkt door een zeer hoge klif, de schaduw valt vrij vroeg in de middag. De afdaling naar het strand is niet eenvoudig, de weg is bijzonder steil met een daling van ongeveer 100 m. Het panorama van de zeebodem van bovenaf is echter onbetaalbaar.

Er zijn geen faciliteiten, het is raadzaam om te stoppen bij de bar op de parkeerplaats voordat je naar het strand gaat.

Bereikbaarheid Naaktstrand Spiaggia Acquarilli

Vanaf de provinciale weg Portoferraio-Porto Azzurro, op het kruispunt voor Lacona, rij je richting Lacona. Passeer de borden naar het Norsi-strand en arriveer bij het voorgebergte aan de linkerkant, goed aangegeven omdat het voorgebergte sinds 2016 een betaalde parkeerplaats is. Er zijn enkele parkeerplaatsen op straat en een twintigtal parkeerplaatsen in de betaalde parkeergarage.

Om bij het Acquarilli-strand te komen, is er een pad aan de rechterkant met uitzicht op de zee.

Adresgegevens

Adres

Elba
Toscane
Italië

Navigatieadres

Google coördinaten
42.7607453, 10.3311758
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,7
  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2
5,7

Leuk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Het strand staat officieel aangegeven als naaktstrand maar wordt zowel door geklede als naaktgasten (door elkaar) gebruikt. Omdat het met een groot bord aan de parkeerplaats (€8 per dag) staat aangegeven kijkt niemand op of om als je bloot wilt zonnen. Wij hebben (eind juli) tot 18.30 in de zon gelegen op het strand en zelfs toen wij weggingen was er nog volop zon. Met de vroege schaduw valt het dus wel reuze mee. Een paar dichte (wandel-)schoenen voor de afdaling is een pré, hoewel wij verschillende mensen de afdaling en klim op slippers hebben zien doen. Boven bij de parkeerplaats is een bar(-retje) met drinken en snacks. Ook is er een "Dixie". Een parasol en misschien een matje is een must have op dit strand. Tot dat de zon achter de klif zakt is er nul schaduw. Het strand bestaat uit zwarte kiezeltjes. Wij hebben erg genoten van dit strand.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

28 jul 2023 - Pim

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website