Naaktstrand Schiermonnikoog-West

7
Goed 3 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Beschrijving

Wil je naaktstrand Schiermonnikoog-West in Friesland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Schiermonnikoog-West staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Schiermonnikoog-West.

Algemene informatie over naaktstrand Schiermonnikoog-West

Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland en bestaat bijna volledig uit Nationaal Park. Hier kom je voor rust en ruimte en om te genieten van ongerepte landschappen. Je kunt hier perfect wandelen en fietsen. De ideale plek om tot jezelf komen of één te worden met de natuur. Alleen het dorp Schiermonnikoog en de omliggende landbouwgrond horen niet tot het Nationaal Park. Vrijwel nergens in Nederland vind je op een klein oppervlak zoveel verschillende landschappen: bossen en duinen, oneindige stranden, wadplaten, polder en kwelders. De Waddenzee is de grootste zee ter wereld waar bij eb vlaktes droogvallen. Daarom maakt het deel uit van het Werelderfgoed.

Vanuit het Groningse Lauwersoog neem je de boot naar Schiermonnikoog. De veerboot doet er 45 minuten over, de sneldienst 20. De auto moet je achterlaten in Lauwersoog. Gelukkig kan je een fiets huren zodra je van de veerboot loopt.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Schiermonnikoog-West
De stranden liggen aan de noordkant van het eiland aan de Noordzeekust. Net als op Vlieland en Terschelling zijn er geen aangewezen naaktstranden. Je mag overal bloot behalve op het drukste stranddeel tussen de strandpalen 2 en 7. Hier vind je informatie over het strand ten westen van het dorp Schiermonnikoog en ten zuiden van strandpaal 2.

Je bereikt het strand via het Westerburenpad. Ga op het strand naar links. Je vindt hier vooral veel zand. De zee is soms een kilometer weg. Je kunt een kwartier lopen voordat je de vloedlijn bereikt. Bij laag water kan je hier niet zwemmen en ook is de zandvlakte soms begroeid. Je hebt hier bijna een woestijnbeleving. Uniek dus voor natuurliefhebbers! Het strand heeft geen voorzieningen.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Schiermonnikoog-West
Fietsenstalling: 53.47726, 6.13847
Bushalte: (9292.nl) Vita Maris/Camping, Schiermonnikoog (loopafstand  3 km enkele reis)

Heb jij foto’s van naaktstrand Schiermonnikoog-West in Friesland?
Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Schiermonnikoog-West
Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!
Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot
Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Kies het lidmaatschap dat bij jou past. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Schiermonnikoog
Friesland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.474058, 6.123299
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7
  Blootvriendelijkheid
  6,7
  Hygiëne
  7,3
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7,7
  Kindvriendelijkheid
  8
8,8

Badstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Nog even een dagje Schiermonnikoog, even nagenieten van deze heerlijke nazomer. Op het strand is het rustig. Mijn partner die normaal niet snel uit de kleren gaat heeft hier ook heerlijk bloot gelopen. Er is ruimte genoeg op het brede strand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

06 sep 2023 - Martin

6

Het strand is een enorme zandvlakte, een soort Wadsahara. Het water is vanaf de strandopgang minstens een kilometer lopen. Als het waait - en dat is toch wel vaak - krijgt de term zandstralen er een betekenis bij. Ik was er op 19 juli 2017 met redelijk mooi weer maar heb er geen naturist gezien. Anderzijds had ik wel de indruk dat als ik me bij de strandopgang had uitgekleed om naakt het strand op te gaan, niemand daar raar van had opgekeken. De opgang ligt ten zuiden van de fysiek aanwezige paal 2.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7

31 jul 2017 - Kok

4,7

Het is even zoeken om de strandopgang bij paal 7 te vinden maar dan heb je ook wat. Tot 100 meter van het strand kun je fietsen op een soort schorspad. Het strand is breed en zo'n 200 verderop is een strandtent. Er waren op 18 jui 2017 naar schatting 40 naturisten, terwijl het toch nog best stevig waaide en de zandverstuiving dus goed te merken was. Richting oost onbeperkte ruimte. Ik blijf hopen dat ik hier ooit eens op een luwe warme dag mag lopen....

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  4
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  8

31 jul 2017 - Kok

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website