Naaktstrand Schiermonnikoog-West

5,9
Voldoende 2 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze accommodatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Overal aan het Noordzeestrand mag je bloot zonnen ten westen van paal 2 en ten oosten van paal 7. Het kleinere naaktstrand van Schiermonnikoog-West ligt ten zuiden van de opgang einde van de Westerburenweg vanaf paal 2. Met laagwater kan hier niet gezwommen worden. Op het naaktstrand en ook in de directe omgeving zijn geen voorzieningen aanwezig.

Schiermonnikoog is bereikbaar via de veerdienst Lauwersoog-Schiermonnikoog. Bezoekers mogen geen auto meenemen naar het eiland.

Schiermonnikoog heeft ook een naaktstrand genaamd Schiermonninkoog Oost.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,9
  Ligging
  6,5
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  5
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
6,3

Het strand is een enorme zandvlakte, een soort Wadsahara. Het water is vanaf de strandopgang minstens een kilometer lopen. Als het waait - en dat is toch wel vaak - krijgt de term zandstralen er een betekenis bij. Ik was er op 19 juli 2017 met redelijk mooi weer maar heb er geen naturist gezien. Anderzijds had ik wel de indruk dat als ik me bij de strandopgang had uitgekleed om naakt het strand op te gaan, niemand daar raar van had opgekeken. De opgang ligt ten zuiden van de fysiek aanwezige paal 2.

  Ligging
  7
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  4

31 jul 2017 - Kok

5,6

Het is even zoeken om de strandopgang bij paal 7 te vinden maar dan heb je ook wat. Tot 100 meter van het strand kun je fietsen op een soort schorspad. Het strand is breed en zo'n 200 verderop is een strandtent. Er waren op 18 jui 2017 naar schatting 40 naturisten, terwijl het toch nog best stevig waaide en de zandverstuiving dus goed te merken was. Richting oost onbeperkte ruimte. Ik blijf hopen dat ik hier ooit eens op een luwe warme dag mag lopen....

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  6

31 jul 2017 - Kok

Contactinformatie

Adresgegevens
Schiermonnikoog
Friesland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
53.474058, 6.123299
map Open kaart