Naaktstrand Schengen

2,5
Matig 1 review
Wordt lid

Kenmerken

Beschrijving

Naaktstrand Schengen is onderdeel van groot strandmeer Lac de Remerschen, in Luxemburg, vlakbij de grens met Duitsland. Het terrein is geopend voor dagrecreatie. Doordeweeks tot 18.00 uur en in het weekend tot 19.30 uur. De entree is €5,= per persoon. Om bij het strand te komen neem je ingang nummer 3. Door middel van borden is duidelijk aangegeven waar het FKK en textiel gedeelte zijn.

 

Heb jij foto’s van naaktstrand Naaktstrand Schengen in Luxemburg?
Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

 

Adresgegevens

Adres

F9P6+M8
5441 Schengen
luxemburg

Navigatieadres

Google coördinaten
49.486780, 6.360861
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

2,5
  Blootvriendelijkheid
  4
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  2
2,5

Gemiste kans.

Ik bezocht de locatie Alleen

Het "strand" staat langs de weg aangegeven als "Baggerweieren". De poort 3 zoals beschreven in de inleiding heeft vast ooit bestaan maar er zijn slechts nog vage tekenen van. Het personeel kent de poort 3 helemaal niet. Eingang 2 is de beste toegang tot het ...sorry, 't is echt geen strand! Aan de zuidzijde van het Remerschen Meer is een strook van 300m. x 5 meter met gras, bodembedekkers, struiken en bomen. Aan die stook is het toegestaan naakt te recreëren maar met badkleding is ook goed, aldus het bord aan het begin. Op onderzoek ben ik de hele stook afgelopen opzoek naar een mooier plekje een verassend plekje. Dat was er niet en ik ben na een kwartiertje weer terug naar het voorste deel gelopen omdat daar ook koppeltjes m/v lagen. hoe veder naar achter hoe vreemder het volk. (entree geld filtert de vreemdelingen er dus niet per se uit.) Enkele bezoekers (m) trainde voor de 4-daagse denk ik en bleven op en neer wandelen. Toen dezelfde meneer voor misschien wel de 10de keer voorbij kwam vroeg ik me echt af wat hij zocht. Na twee uurtjes heb ik het voor gezien gehouden. Het water was koel genoeg om even te dippen maar zwemmen liet ik aan de lokale bezoekers over. Het dichtstbijzijnde "sanitair" is een dixie naast het Hondenstrand (echt speciaal voor honden). Echte toiletten en horeca zijn op 10 minuten lopen aan de andere zijde van het meer. Waar een drukbezocht textielstrand is met veel voorzingen. Onderweg naar die kant van het meer kwam ik halverwege, op een prachtig afgelegen maar open veld tegen, waar niemand lag. Dit was een prachtige plek voor een naaktstrand! (niet dat achteraf strookje) hier hebben ze een kans laten liggen. Je betaald €5,- om aan een fantasieloos strookje te liggen waar het water vol ligt met stenen en waterplantjes en het verloop erg snel diep is, terwijl er aan de andere kant van het meer een prachtig zandstrand is met uitgebreide voorzieningen en halverwege er naar toe een mooi open, afgeschermd veld. Zonde van de €5,- die opbrengst hadden ze beter in wat voorzieningen kunnen steken. De entreegelden zijn overigens voor het hele meer dus als je er toch bent met kinderen, neem het offer en trek badkleding aan, de kinderen zullen het aan de textielkant veel toffer hebben met allerlei speel materiaal, fonteinen en andere leuke water toys. Ik had verwacht dat ik tegen betaling van entree ook wat kreeg. niet dus. wederom een gemiste kans. bezocht het op - 23-8-'23 Luxemburg is niet zo groot, rijd door of stop bij "Plage de Burfelt" in Esch-sûr-Sure en geniet van de omgeving.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  2

26 aug 2023 - Pascal

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website