Naaktstrand Platja d’en Tortuga

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

  • Geschikt naaktstrand
  • Clothing optional
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Kiezelstrand
  • Gratis toegang
  • Huisdiervrij

Beschrijving

Naaktstrand Platja d’en Tortuga ligt aan de grillige en ongerepte oostkust van het Spaanse eiland Menorca, nabij de vuurtoren Far de Favàritx. Het is onderdeel van het Parque Natural S’Albufera d’Es Grau, een 5000 hectare groot moeraslandschap, waar 100 verschillende vogelsoorten voorkomen. Naaktstrand Platja d’en Tortuga is een zandbaai van 200 meter lang, omzoomd door lage klippen en groene vegetatie. De zee is goed toegankelijk ondanks de rotsen in het water en leent zich uitstekend voor snorkelen. Er zijn op deze verlate kusten geen voorzieningen, dus neem voldoende proviand en drinken mee.

Bereikbaarheid Naaktstrand Platja d’en Tortuga

Volg de borden richting de vuurtoren (CF-1) en parkeer enkele honderden meters vóór de vuurtoren. Langs deze grillige en ongerepte kust liggen bewegwijzerde wandelpaden (Arenal de Morella) die verschillende baaien met elkaar verbinden. Deze paden worden ook door mountainbikers gebruikt. Komende vanaf de vuurtoren worden de stranden/baaien steeds rustiger. Het eerste strandje wat je bereikt is Cala Presili, een kleine baai met voornamelijk kiezels. Het is de moeite waard om door te lopen want de volgende baai is Platja d’en Tortuga, deze is ruimer en heeft meer zand. Je bent dan in totaal zo’n drie kwartier onderweg geweest vanaf de parkeerplaats. Op een drukke dag zou je nog verder kunnen lopen naar Cala Morella Nou (kiezels) of gewoon ergens aan de kust neerstrijken op één van de andere kleine (naamloze) rotsstrandjes.

Heb jij Naaktstrand Platja d’en Tortuga in Spanje bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Carretera de Favàritx / Cf-1
07701 Favaritx/Mahón
Menorca
Balearen
Spanje

Navigatieadres

Google coördinaten
39.98885679665222, 4.255080318884686
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website