Naaktstrand Egmond Binnen

7,4
Goed 5 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Beschutte ligging

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! * Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Egmond Binnen in de gemeente Bergen (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Egmond Binnen staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Egmond Binnen.

Algemene informatie over naaktstrand Egmond Binnen

De gemeente Bergen heeft maar liefst 24 km kust. De Het strand is verdeeld in verschillende zones. Deze worden op het strand aangeduid met kleuren: oranje (activiteitenstranden), geel (zonnestranden) en roze (naaktrecreatie). Lees hier meer en download de gemeentefolder. Er zijn twee strandgedeeltes officieel aangewezen voor naaktrecreatie: Egmond Binnen en Bergen-Schoorl. Tussen deze stranden ten noorden van Egmond is een strand geschikt voor naaktrecreatie.

Egmond Binnen maakt deel uit van de gemeente Bergen. Het is een knus dorpje in een wijds landschap tussen bloembollenvelden. Eens werd het land bewerkt door de monniken van de Sint-Adelbertusabdij, de oudste abdij van Nederland.

In het duingebied tussen Wijk aan Zee en Schoorl bevindt zich het Noord-Hollands Duinreservaat. Het natuurgebied is met zijn 20 km lengte en 2,5 km breedte een van de grootste natuurgebieden van Nederland met strand, duinen en bossen. Je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden. Sommige strandopgangen zijn uitsluitend via dit natuurgebied te bereiken. Je moet dan een duinkaart kopen. Van de opbrengsten wordt het onderhoud van het natuurgebied gefinancierd.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Egmond Binnen

Dit strand ligt ten zuiden van Egmond aan Zee en ter hoogte van Egmond Binnen. Het strand is met de auto het best bereikbaar vanuit Egmond aan Zee via het strand. Vanuit Egmond Binnen is ook een optie. Dan moet je de auto daar parkeren en via het duinlandschap wandelen of met de fiets verder. Je moet in dat geval een duinkaart kopen.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen de strandpalen 40,75 en 42,65. Het naaktstrand begint ongeveer 500 meter ten zuiden van strandpaviljoen ’t Zilverzand. Het staat aangegeven: let dus op de roze strandpalen. Dit strand is een oase van rust. Er zijn geen voorzieningen, maar er is een strandpaviljoen in de buurt. In het hoogseizoen is het wat drukker.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Egmond Binnen

Parkeerplaats auto: 52.61323, 4.62156 (Kennedy Boulevard) – loopafstand 2 km enkele reis
Fietsenstalling: 52.59655, 4.61838 (Strandslag Middenweg)
Bushalte: Egmond aan Zee, Boulevard Zuid (ov9292.nl) – loopafstand 2,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Egmond Binnen in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Egmond Binnen

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,4
  Ligging
  7,8
  Faciliteiten
  6,3
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6,4
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  8,7
  Hygiëne
  7,3
  Staat van het sanitair
  9
  Prettig Bloot recreëren
  9,2
  Geschikt voor mindervaliden
  2
8,8

2 km zilverstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Lopend over het strand vanaf Egmond aan zee zuidwaarts of via Egmond binnen op de fiets of lopend kom je bij het strandpaviljoen. Dan na een meter of 500 kan alles uit en begint de oase van rust.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

24 dec 2020 - rens

6,2

Afgelegen

Ik bezocht de locatie Alleen

Met de fiets via Egmond Binnen goed bereikbaar anders wat ver lopen. Gekleed paviljoen op 300 m. Geschikt voor strandwandelingen.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  4
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

23 dec 2020 - Gabriël

7,1

Fijn strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Diverse malen geweest dit jaar. Zeer fijn voor een naturistische wandeling (4 km heen en terug) langs het strand. Gekleed paviljoen op 500 m afstand (Paal 40.250}. In zomerseizoen redelijk bezocht tussen 40.750 en 41.000 maar daarbuiten heerlijk rustig. Goed met de fiets bereikbaar. (van 2 kanten). Aangeven d.m.v. roze geverfde kop van de strandpalen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

20 aug 2020 - G. Hoogeboom

6,6

Heerlijk rustig naaktstrand, bij de strandopgang staat aangegeven: recreatie en naaktstrand. Vanaf de fietsopgang klein stukje naar het zuiden lopen.

  Ligging
  8
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  8

18 okt 2018 - J.M. Kaandorp

6,5

Bijna niemand op het strand hier (begin september, woensdagochtend). Heerlijk rustig! Er staat niet aangegeven dat het een naaktstrand is. Geen faciliteiten, alleen zon, zee en zand. Het is een ontzettend stuk lopen vanaf Egmond hoofd opgang dus Travel light!

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

13 okt 2016 - N. Appel

Contactinformatie

Adresgegevens
Bergen
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.5886578, 4.6135711
map Open kaart