Naaktstrand Cala del Senyor Ramon

4
Matig 2 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Beschrijving

Naaktstrand Cala del Senyor Ramon, lokaal ook bekend als Platja de la Curcullada, ligt in de bergen tussen Platja D’aro en Tossa de Mar. Deze ruige Catalaanse kust van de Costa Brava wordt gekenmerkt door hoge steile kliffen in rode kleuren, in contrast met de groene pijnbomen en kleine struiken van de baaien, en het kristalblauwe water van de Middellandse Zee.

LET OP (2024): Volgens het lokale toerisme kantoor is dit strand GESLOTEN vanwege valgevaar van stenen en rotsen.

Naaktstrand Cala del Senyor Ramon is het het langste en breedste zandstrand in deze omgeving en kent een lange traditie als naturistenstrand. Maar ook hier kom je steeds meer geklede bezoekers tegen. Het strand is 50 meter breed en 350 meter lang, uiteraard met roze zand/grind, wat gebruikelijk is in dit deel van Spanje. De baai is omringd met hoge kliffen die zorgen voor veel privacy maar er ook voor zorgen dat de toegang tot dit strand niet eenvoudig is. En niet onbelangrijk, er kunnen soms stenen naar beneden vallen, dus denk aan uw veiligheid en houd voldoende afstand tot de kliffen. De zeebodem bestaat uit schoon wit zand en het heldere water leent zich er goed voor om te snorkelen.

Een chiringito (strandbar), toiletten, douches en vuilnisbakken.

Vanaf het strand kun je naar het zuiden of rechts lopen richting Tessa del Mar, rond de rotsen en het kleine Cala Concagats, daarna het beroemde naaktstrand Cala Vallpresona.

Bereikbaarheid Naaktstrand Cala del Senyor Ramon

Naaktstrand Cala del Senyor Ramon ligt tussen Tossa del Mar en Sant Feliu de Guixols aan de weg GI-682 bij het 35 kilometerpunt en de ingang staat aangegeven. Als je vanuit Tossa del Mar reist, ligt het net na Cala Vallpresona. Vanaf Sant Feliu de Guixols is het ongeveer 11 kilometer. Er is een kleine parkeerplaats bij de ingang, waarna je via een wandelpad (in een omstreeks kwartier) naar het strand kunt afdalen. Vergeet niet dat je via dezelfde route ook weer omhoog terug moet.

De toerit zelf lijkt op de oprit van een privéwoning. In het verleden kon je via deze oprit met de auto afdalen naar een (betaald) parkeerterreintje aan het strand. Het lijkt erop dat dit nu (2024) niet meer mogelijk is. Het strand zelf is overigens openbaar terrein.

Heb jij Naaktstrand Cala del Senyor Ramon in Spanje bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Santa Cristina d'Aro
17246 Canyet de Mar
Girona
Spanje

Navigatieadres

Google coördinaten
41.75746346478521, 2.97668751078104
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

4
  Blootvriendelijkheid
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  4
4

Wat een waardeloos strand en wat een ophef om daar zo laaiend over te doen. Je auto is aan vervanging toe tegen de tijd dat je beneden bent en dan kun je ook nog eens met je koelbox nog 30 meter naar beneden, al uitglijdend over de stenen. Nee voor ons hoeft dat niet. Dank u wel.

  Blootvriendelijkheid
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  4

15 jun 2018 - Peter Thomas

Wat een vervelend strand. Levensgevaarlijke afdaling en vallende brokken steen. Veel luidruchtige, rokende en muziekluisterende Spanjaarden en vrij-kamperende en BBQ-ende hippies.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

08 aug 2017 - El

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website