Naturistencamping Casa Il Cantico

8,1
Zeer goed 4 reviews
Prettig Bloot LocatieLedenvoordeel

Kenmerken

Algemeen

 • Commerciële camping
 • 0 - 10 plaatsen

Diversen

 • Wifi
 • Elektriciteit bij staanplaats
 • Nederlands of Engels sprekend
 • NFN Ledenvoordeel
 • Prettig Bloot Locatie
 • Nederlandse eigenaar
 • Schaduwplekken
 • Huisdieren welkom

Eten en drinken

 • Bar
 • Gezamenlijk eten
 • Supermarkt <10 km

Faciliteiten

 • Buitenbad

Activiteiten

 • Zee <10 km

Type verblijf

 • Natuur
 • Doorreis
 • Strand
 • Landelijk
 • Cultuur
 • Rustzoekers

Ledenvoordeel

2020: van 1 mei tot en met 30 september 10% korting op de verblijfskosten, reserveren via eigen site.

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze accommodatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Casa il Cantico is een kleinschalige naturistische agriturismo gelegen op de noordflank van het ?spoor aan de laars? van Italië, het Promontorio del Gargano in de regio Puglia in het zuid-oosten van Italië.

Casa il Cantico is vanaf 2006 geleidelijk ontwikkeld tot een ruim anderhalve hectare groot naturistisch paradijsje waar de nadruk ligt op privacy en kleinschaligheid.

Er is een 2-persoons appartement op basis van de bed-and-breakfast formule beschikbaar. In de citroenenboomgaard rond het zwembad is ruimte voor ongeveer 8 kamperende gasten.

Ledenkorting op de verblijfskosten voor de houders van een geldige NFN-kaart! Meer informatie op onze website www.ilcantico.nl

 

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,1
  Ligging
  7,8
  Faciliteiten
  7,3
  Eten en drinken
  8,3
  Kindvriendelijkheid
  7,8
  Hygiëne
  8,8
  Prettig Bloot recreëren
  8,8
9

Eigenlijk hebben Jeanneke en Hans het allemaal al genoemd. Ook voor ons was het verblijf op Casa il Cantico met zijn prachtige omgeving en zijn gastheren Wim en Ferry een onvergetelijk belevenis. We hebben genoten van zon, een schitterend uitzicht, de heerlijke maaltijden van Ferry en alle wetenwaardigheden (inclusief een scholing over ons planetenstelsel) van Wim. Het zwembad is heerlijk en zeer kindvriendelijk. Het appartement is ruim en voorzien van veel ramen. Toch zaten we het liefste op het terras, samen met onze gastheren en de (weinige) andere campinggasten. Wim & Ferry, nogmaals onze dank voor jullie humor en gastvrijheid in een zeer mooie omgeving. Joke & René

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

29 aug 2016 - Joke & René

8,3

Eind mei en begin juni waren we te gast op de 'minicamping' van Ferry en Wim: Casa il Cantico. Stel je voor: een prachtig landhuis, hooggelegen, met vanaf het terras uitzicht op zee. Je tent staat tussen de citroen-, sinaasappel-, noten- en moerbeibomen. Het is inderdaad een minicamping. Wij stonden er eerst alleen, daarna kwam er nog een tent bij. Als je van rust houdt dan moet je hier zijn. Ferry en Wim zijn voorbeeldige gastheren, evenals hun trouwe hond Chico trouwens, die ons iedere dag kwam begroeten. Geen moeite is hen teveel. Ze koken heerlijk en hun zelf gestookte Limoncino is niet te versmaden. Ook hebben ze goede tips voor tochtjes in de omgeving. En ook die omgeving is niet te versmaden; de Adriatische zee is vlakbij. Van overvolle stranden is geen sprake. Rodi Garganico, het dichtstbijzijnde stadje is aandoenlijk door zijn ongereptheid. Drink er ’s morgens een kop koffie en je zit tussen de Italianen zonder dat overbodige toeristen het beeld verstoren. Andere bijzondere plaatsen: Vieste, Peschici en niet te vergeten het schilderachtige Vico del Gargano. Verder het binnenland in bevindt zich een prachtig bosgebied de Foresta Umbra, onderdeel van het Parco Nationale. Aan de rand ervan kun je het oeroude bedevaartsplaatsje Monte Sant’Angelo (een kerk gebouwd in een grot ter ere van de Aartsengel Michael) bezoeken. Wil je wat moderners op religieus gebied zien, tenminste wat de bouw betreft, ga dan naar San Giovanni Rotondo, waar de kapucijner pater Padre Pio, sinds 2002 heiligverklaard, ligt uitgestald. Je weet niet wat je ziet, een immense basiliek met een nog immenser plein, gebouwd door de moderne architect Renzo Piano. Ongegeneerde mengeling van Roomse kitsch en kunst. Eten kun je in de Gargano ook uitstekend. Bijvoorbeeld in een zogenaamde “Trabucco”, een houten platform dat gebruikt wordt om te vissen, oorspronkelijk gebouwd door oude vissers om de gevaren van het vissen op open zee te vermijden. Grote netten worden er aangehangen die zo hun werk kunnen doen. Je eet omgeven door de zee. Wat een uitzicht! Voor ons was het verblijf op Casa il Cantico met zijn prachtige omgeving en zijn voortreffelijke gastheren een onvergetelijk belevenis. Jeanneke en Hans

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

24 jul 2016 - Jeanneke en Hans

7

Il Cantico een paradijs op aarde en Wim en Ferry de ultieme gastheren. Wij verbleven er in juni, als het in de omgeving nog heerlijk rustig is, het weer aangenaam. De omgeving heeft zeer veel te bieden. Het zwembad omringd door citroenbomen en het terras met uitzicht over de groene heuvels en de Adriatische zee zijn zo aanlokkelijk dat we nog vaak terug moeten om er meer van te zien. En dat gaan we zeker doen!

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  7

23 mrt 2013 - Bezoeker

8

Reeds voor de derde maal waren wij op Il Cantico. Het blijft nog steeds een plek waar je weg kunt dromen. Waar je nog de echte rust en stilte kunt vinden. De eigenaars leveren nog steeds de beste inspanningen om het hun gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 nov 2010 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Contrada Malvestuto
I-71012 Rodi Garganico
Midden Italië
Italië
Contact
E-mail
info@ilcantico.nl
Telefoon
+39 3401892428
Website
http://www.ilcantico.nl
Navigatieadres
Google coördinaten
41.9237, 15.9209
map Open kaart