fbpx
BlootKompas! Awards 2024 - informatie voor locaties

 Informatie voor locatie-eigenaren

Wint jouw locatie een BlootKompas! Award 2024? Niet een vakjury bepaalt wie er wint, maar jouw gasten helpen jouw locatie om kans te maken op deze felbegeerde waarderings-award. Dit doen zij door een review te plaatsen op blootkompas.nl. 

Op deze pagina vind je alle informatie over de BlootKompas! Awards, vertellen we wat deze prijs precies inhoudt, geven we tips over hoe je jouw gasten motiveert een eerlijke review te plaatsen en helpen we je hierbij met een gratis te downloaden promotiepakket. 

Gratis promotiemateriaal voor jouw locatie

Kant-en-klare afbeeldingen en video's voor je websites en sociale media

Hoe werkt het?

Om ervoor te zorgen dat elke locatie een eerlijke kans krijgt een BlootKompas! Award 2024 te winnen, hebben we een aantal spelregels opgesteld. 

Zes categorieën

Er worden BlootKompas! Awards voor ‘Beste Locatie’ uitgereikt in de volgende categorieën:

 • Camping
 • Accommodatie
 • Sauna
 • Verenigingsterrein
 • Naaktstrand
 • NIEUW: Populairste locatie

Criteria voor reviews

Alle reviews van 1 april 2023 tot en met 3 april 2024 tellen mee voor de BlootKompas! Awards 2024. Er zijn minimaal 12 reviews nodig om de titel voor Beste Locatie te kunnen winnen. De locatie met de hoogste gemiddelde reviewscore wint.

Nieuw dit jaar is de BlootKompas! Award voor de populairste locatie. Deze prijs gaat naar de locatie die het afgelopen jaar de meeste positieve reviews heeft verzameld en een cijfer van gemiddeld 8 of hoger heeft.

Bekendmaking winnaars

De winnaars worden van 15 t/m 20 april dagelijks om 12.00 uur bekend gemaakt op onze sociale kanalen (Facebook en Instagram).

 • Maandag 15 april: Beste Verenigingsterrein
 • Dinsdag 16 april: Beste Naaktstrand
 • Woensdag 17 april: Beste Camping
 • Donderdag 18 april: Beste Accommodatie
 • Vrijdag 19 april: Beste Sauna
 • Zaterdag 20 april: Meest beoordeelde locatie

Prijzenpakket BlootKompas! Awards

Het BlootKompas! Awards-prijzenpakket bestaat uit:

Titel en fysieke trofee

De winnaar krijgt op BlootKompas! een jaar lang de titel ‘Best beoordeelde [type locatie] van 2024’ en krijgt daarnaast een mooie, fysieke trofee (van bamboehout) toegestuurd. De nummer 2 en 3 krijgen ook een speciale vermelding op de site.

Gratis publiciteit in de media

BlootKompas! stuurt persberichten over de winnaars naar landelijke en lokale media.

Online én offline gratis exposure

De winnaars worden vermeld in onze nieuwsbrief, op onze social mediakanalen, in artikelen op onze websites en de zomereditie van ons magazine BlootGewoon!.

Gratis banner op NFN.nl

De winnaar van de categorie krijgt een gratis online banner met link naar jullie locatie, die gaat draaien op de homepagina van nfn.nl

Uitgelichte vermelding op BlootKompas!

Op de website van BlootKompas! krijgt je locatie een embleem zodat je herkenbaar bent als winnaar. Bij jouw locatietekst komt ook te staan dat je een BlootKompas! Award hebt gewonnen.

Eerdere genomineerden vertellen:

Hulp bij verzamelen van reviews

Om mee te dingen naar een award in jouw categorie is het belangrijk dat jouw gasten reviews op blootkompas.nl achterlaten. Wie weet doen ze dit al. Zo niet, dan kun je hen als locatie natuurlijk altijd motiveren om dit te doen.

Alle reviews van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024  tellen mee voor de BlootKompas! Awards 2024. Je hebt dus nog even de tijd om reviews te verzamelen!

Om jou hierbij te helpen, bieden we je een gratis promotiepakket aan. Lees verder voor tips om hier het maximale uit te halen. 

Gratis promotiemateriaal voor jouw locatie

Kant-en-klare afbeeldingen en video's voor je websites en sociale media

Locaties die een review krijgen, worden getoond bij ’Laatst beoordeeld’ op de homepage van BlootKompas! Hoe meer reviews jouw locatie krijgt, hoe vaker deze hier in beeld is. Op BlootKompas! bereik je een enorme groep naaktrecreanten die op zoek zijn naar hun volgende blootvakantie of een naakt dagje uit!

 Tips om in de schijnwerpers te staan

Er zijn veel manieren om jouw deelname aan de BlootKompas! Awards online kenbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

Social Media 

Sociale media zijn een perfecte manier om jouw deelname aan de BlootKompas! Award kenbaar te maken en jouw gasten te verzoeken om een review over hun verblijf aan jouw locatie te schrijven op blootkompas.nl.

Gebruik hierbij voor het gemak en de herkenbaarheid de afbeeldingen uit ons promotiepakket en plaats een link bij de afbeelding naar jouw locatie op BlootKompas! Hierdoor kunnen jouw gasten direct  starten met het schrijven van hun review.

Tips en ideeën

 • Gebruik de afbeeldingen uit ons promotiepakket op jouw social mediakanalen om reviews te verzamelen.
 • Plaats altijd een directe link naar jouw locatie op BlootKompas!
 • Tag @BlootKompas op Facebook en Instagram in je berichten.
 • Gebruik de hashtag #blootkompas in je berichten.
 • Maak een filmpje waarin je gasten oproept je te beoordelen op BlootKompas! en deel deze op social media.

Website

Een BlootKompas! Award geeft bezoekers extra vertrouwen in jouw locatie. Maak daarom ook op de website van jouw locatie duidelijk dat je meedingt naar deze felbegeerde prijs. Met behulp van de banners in het promotiepakket kan je eenvoudig nieuwe reviews verzamelen.

Plaats een directe link achter de banner naar jouw locatie op BlootKompas!, zodat jouw gasten direct kunnen doorklikken en starten met het schrijven van hun review.

Tips en ideeën

 • Plaats een nieuwbericht op je website over de BlootKompas! Awards en verwijs hierin naar jouw locatiepagina op BlootKompas!.
 • Gebruik de BlootKompas! banners uit ons promotiepakket met een link naar jouw locatie op BlootKompas!
 • Maak een persoonlijk filmpje waarin je gasten oproept je te beoordelen op BlootKompas! en plaats deze op je website.

E-mail/nieuwsbrief

Voor het verzamelen van nieuwe reviews kun je ook een e-mail sturen naar jouw gasten. Via een nieuwsbrief kun je hen bedanken voor hun verblijf en direct vragen een review achter te laten op BlootKompas!

Plaats in de mail een directe link naar jouw locatie-pagina op BlootKompas! om het je gasten zo eenvoudig mogelijk te maken om een review te schrijven.

Tips en ideeën

 • Stuur een e-mail naar alle gasten van afgelopen jaar of neem de oproep mee in jullie digitale nieuwsbrief, waarin je verzoekt om een review over het verblijf van 2023/2024 achter te laten.
 • Gebruik een directe link naar jullie locatiepagina op BlootKompas! zodat ontvangers van het bericht snel door kunnen klikken om een review te schrijven.

Voorbeeldtekst voor nieuwsbrief, e-mail, nieuwsbericht of social post

[Naam Locatie] doet mee aan de BlootKompas! Awards 2024! Hiermee maken we kans op de titel [Camping/Accommodatie/Sauna/Verenigingsterrein/Naaktstrand] van het jaar 2024. Heb jij mooie herinneringen aan jouw verblijf? Deel je ervaring met anderen en schrijf een review op BlootKompas!, de online locatievinder van NFN Open & Bloot!

Alvast bedankt en we hopen je graag nog eens terug te zien!”

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen van locaties
 • In de aanloop naar de uitreiking delen wij op onze sociale kanalen en in onze nieuwsbrieven dat gasten reviews kunnen achterlaten om hun favoriete locatie te helpen een BlootKompas! Award te winnen.
 • BlootKompas! Award-winnaars worden digitaal in het zonnetje gezet tijdens de week van de uitreiking.
 • De winnaars (top-3 per categorie) worden door BlootKompas! vermeld op diverse kanalen.
 • Op de website van BlootKompas! krijgt je locatie een embleem zodat daar je een heel jaar langherkenbaar bent als winnaar.
 • In de locatietekst op BlootKompas! komt de vermelding dat je locatie een BlootKompas! Award heeft gewonnen.
 • De winnaars worden vermeld in onze nieuwsbrieven, op onze social mediakanalen, een artikel op onze websites en in het eerst volgende magazine.
 • De winnaars (eerste plaats) krijgt een gratis advertentiebanner op nfn.nl.
 • BlootKompas! stuurt persberichten over de winnaars naar landelijke en lokale media.

Tot en met 3 april 2024 kunnen gasten jouw locatie beoordelen op www.blootkompas.nl. Alle blootlocaties die meer dan 12 beoordelingen hebben gekregen in de periode van 1 april 2023 tot en met 3 april 2024 doen mee aan de verkiezing. De locatie met de hoogste beoordeling wint de verkiezingen. De nieuwe populariteitsprijs gaat naar de locatie met de meeste stemmen binnen de eerder genoemde periode en met een gemiddelde score van een 8 of hoger.

Om zoveel mogelijk beoordelingen te werven, is het belangrijk dat je je gasten oproept om jouw blootlocatie te beoordelen. Dit kan bijvoorbeeld via je website, nieuwsbrief en social media. 

Je kunt hierbij gebruik maken van ons gratis promotiepakket en de tips op deze pagina.

Jazeker, het gaat er namelijk niet om wie de meeste stemmen heeft. Ook kleine locaties die minimaal 12 reviews hebben gekregen maken kans op een BlootKompas! Award. De locatie met de hoogste beoordeling wint.

Heb je wijzigingen om door te geven? Mail ze dan naar info@blootkompas.nl, dan zorgen wij ervoor dat jouw locatiepagina zo snel mogelijk weer up-to-date is.

Tot en met 3 april 2024 kunnen gasten jouw locatie beoordelen op blootkompas.nl.

De meeste wel, maar er zijn een aantal uitzonderingen De kenmerken ligging, kindvriendelijk en geschikt voor mindervaliden kunnen wel beoordeeld worden, maar tellen niet mee in de reviewscore.