Ellerstrand blijft naturistisch

Wordt lid
Naaktstrand Ellerstrand
Naaktstrand Ellerstrand in Dronten (Flevoland)

Regelmatig delen we nieuws over naaktstranden in Nederland. In dit bericht lees je het laatste nieuws over het Ellerstrand in Dronten, Flevoland.

De gemeente Dronten heeft NFN Open & Bloot gemeld dat het naaktstrand opnieuw wordt opgenomen in de nieuwe plannen voor de stranden. Goed nieuws dus, de lobby van NFN Open & Bloot is niet voor niets geweest!

In het najaar van 2019 maakte de gemeente Dronten niet zonder ambitie en met enig gevoel voor humor bekend “het Ibiza van Nederland” te willen worden. De nieuwe strandnota heeft dan ook tot doel om door een gevarieerder aanbod meer recreanten naar de 60 kilometer lange kustlijn te trekken. En daar hoort dus ook weer een naaktstrand bij! NFN Open & Bloot heeft nog een aantal tips gegeven om de inrichting van het strand te verbeteren. Ook hiervoor is ruimte in de nieuwe plannen. Uiteindelijk zal de gemeenteraad de plannen moeten goedkeuren.

Het Ellerstrand is het enige naaktstrand in de Gemeente Dronten. Het nieuwe strandbeleid was reden voor NFN Open & Bloot om afgelopen november in gesprek te gaan met de verantwoordelijke wethouder om ervoor te zorgen dat dit strand behouden zou blijven.

NFN Open & Bloot is sinds jaar en dag belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. We spannen ons in voor het behoud van de bestaande stranden en zorgen ervoor dat er nieuwe bijkomen.