Zonneweide Amsterdamse Bos tijdelijk gesloten

Wordt lid
Zonneweide Amsterdamse Bos

De Zonneweide in het Amsterdamse Bos is 5 hectare groot en ligt heerlijk beschut. Heel veel blote zonaanbidders weten de weide te vinden. Zoals we eerder aankondigden gaat De Zonneweide dicht om vanaf 17 augustus een opknapbeurt te ondergaan. Vanaf 2021 is de Zonneweide gelukkig weer gewoon open!

Drainagewerkzaamheden
De bodem van de Zonneweide in het Amsterdamse Bos is een groot gedeelte van het jaar (te) nat. Voor veel bezoekers van dit mooie plekje tussen Amstelveen en Amsterdam zal dit niets nieuws zijn. De bodem moet worden gedraineerd om de Zonneweide beter toegankelijk te maken. Volgens het Amsterdamse Bos kan dit alleen van april tot oktober (droge tijd). Daarna wordt langzaam groeiend gras geplant (minder maaien, dus onderhoudsvriendelijk).

Openstelling hele seizoen helaas niet haalbaar
NFN Open & Bloot heeft aangedrongen op uitstel van de werkzaamheden tot later in het seizoen of het aanwijzen van een tijdelijke alternatieve plek. Het Amsterdamse Bos zag hierin geen mogelijkheden. Vaste bezoekers die vreesden de hele zomer niet terecht te kunnen op De Zonneweide, tekenden nog wel bezwaar aan bij de gemeente Amstelveen. Die verklaarde hun bezwaren ongegrond. De Zonneweide was hierdoor wel langer open.

Geen festivals
Bezoekers hadden het vermoeden dat de ligweide in de toekomst als festivalterrein gebruikt zou worden. Dit had gekund, want ook naaktstranden zijn soms (tijdelijk) gesloten vanwege festivals. Het Amsterdamse Bos had NFN Open & Bloot dit voorjaar al gemeld dat dit niet gaat gebeuren. Tijdens de bezwaarprocedure bij de gemeente Amstelveen, werd dit nog eens bevestigd. Kortom: de Zonneweide ís en blijft een ligweide voor naaktrecreanten!