Ook in 2021 bloot kamperen bij Loodsmansduin op Texel

Wordt lid
Camping Loodsmansduin BlootKompas!

“Er zijn geen plannen om het naaktterrein op korte termijn te sluiten” kreeg NFN Open & Bloot als antwoord op de vraag of blootkampeerders ook in 2021 terecht kunnen op camping Loodsmansduin. En dat is goed nieuws voor iedereen die wil kamperen midden in de duinen!

In het voorjaar 2018 maakte het management bekend dat het naturistengedeelte verkleind zou worden en verplaatst naar een minder mooi gedeelte van de camping. Dit om ook geklede recreanten van dit fraaie stukje terrein te laten genieten en omdat er niet genoeg boekingen zouden zijn gedurende het seizoen. Dit leidde tot veel onrust en schriftelijke protesten van vaste bezoekers én NFN Open & Bloot. In eerste instantie hield het management voet bij stuk, maar plotseling en onverwacht verklaarde het meer tijdig nodig te hebben om tot een goed besluit te komen; het naaktgedeelte bleef nog open voor twee jaar. Omdat wij deze herfst weer berichten kregen over een op handen zijnde sluiting, informeerden wij bij de camping met een (voorlopig) positief resultaat!

Loodsmansduin is de enige camping op onze mooie Waddeneilanden met een gedeelte speciaal voor naaktrecreanten. Het ligt in het ongerepte Nationaal Park Duinen van Texel. Het dichtstbijzijnde naaktstrand ligt op twee kilometer afstand.