Onderhoudswerkzaamheden op Nederlandse naaktstranden

Wordt lid

Afgelopen maand troffen we het met het weer, we genoten massaal van een aantal heerlijke lentedagen en trokken massaal de recreatie- en natuurgebieden in! Sterker nog: bij NFN Open & Bloot kwamen nog nooit eerder nu al meldingen van strandbezoekers die uit de kleren gingen. Weliswaar voor korte tijd en in de luwte, maar toch!

Onderhoudswerkzaamheden
We kregen van verschillende kanten vragen over werkzaamheden op binnenlandse naaktstranden (o.a. uit Bussloo & Rhederlaag). Want als je normaal gesproken alleen wat later in het seizoen je favoriete naaktstrand bezoekt, dan lijkt het nu overal nog heel kaal. Leisurelands, de beheerder van een aantal recreatiegebieden, houdt altijd in de winter grote schoonmaak en het is ook de tijd voor de reguliere snoei- en groenwerkzaamheden. Ook grotere werkzaamheden, zoals momenteel in Bussloo, zijn nog in volle gang. Bomen worden verplaatst en gekapte bomen vervangen. Dit laatste gebeurt in nauwe samenwerking met vaste strandbezoekers. Daar wordt ook nog een bomensingel aangeplant bij de parkeerplaats en nieuw gras ingezaaid.

Op Rhederlaag hebben reguliere snoei- en onderhoudswerkzaamheden plaatsgevonden. Leisurelands verzekert ons , dat de bosschages dit voorjaar weer in het blad schieten, zodat de naaktstrandbezoeker weer wat meer privacy heeft. En laten we wel wezen: we schrijven dit begin maart. We leven nog steeds in de winter. Laten we de natuur even de tijd geven.

Foto’s: Stefan van Beurden