Naaktstrand Ellerstrand: samen in actie

Wordt lid
Naaktstrand Ellerstrand: samen in actie

Onze eerdere oproep om een kwalitatief goed Ellerstrand voor nu en voor de toekomst veilig te stellen, heeft het één en ander in beweging gezet. Vaste bezoekers en NFN zijn regelmatig in gesprek met de gemeente Dronten over de schoonmaak en onderhoud voor dit jaar. Daarnaast gaan bezoekers en NFN dit najaar kijken of en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het onderhoud voor de toekomst.

Om elkaar goed te informeren over de ontwikkelingen en ervaringen te delen hebben vaste bezoekers onlangs de Facebookpagina Vrienden van het Ellerstrand gestart. En in een poging de gemeente te wijzen op haar eigen verantwoording voor het onderhoud van haar eigen openbare naaktstrand, zijn bezoekers een handtekeningenactie gestart. Overigens lijkt de gemeente hier wel iets in te zien. Momenteel is de gemeente op zoek naar een beheerder voor het hele Ellerstrand (zowel het naakt- als het textielstrand). Er hebben zich hiervoor al geïnteresseerden gemeld. Andere geïnteresseerde partijen kunnen zich ook nog melden. 

Nadat begin dit jaar de beheerder van het Ellerstrand zich had teruggetrokken, werd het niet meer onderhouden. Het strand zag er al snel verwaarloosd uit en klaagde het naastgelegen chaletpark over ongewenste avondbezoekers op het strand. De gemeente Dronten had voor bezoekers en NFN een positieve en een negatieve boodschap: de gemeente wilde het naaktstrand niet kwijt, maar ging het niet meer onderhouden (in ambtelijke termen: ‘teruggeven aan de natuur’). Als voorschot hierop waren deze lente de vervallen wc’s en douches weggehaald. In tegenstelling tot eerdere berichten worden deze ook niet meer vervangen.