Naaktstrand De Potten tijdelijk in rustiger vaarwater

Naaktstrand De Potten (Sneekermeer)

De gemeenteraad van Súdwest Frieslân geeft nog geen groen licht voor de nieuwe plannen voor recreatiegebied De Potten in Sneek. Volgens deze plannen moeten nieuwe voorzieningen en een nog groenere inrichting meer bezoekers trekken het hele jaar door. De gemeenteraad constateert dat er bij de voorbereiding niet goed naar alle belanghebbenden (zoals natuurliefhebbers en omwonenden) is geluisterd. Daarnaast vindt ze dat sommige plannen niet realiseerbaar zijn. Zo meldt ook de Leeuwarder Courant. Het College heeft hierop de plannen ingetrokken en beraadt zich over het vervolg.

NFN Open & Bloot denkt mee

Overigens was NFN Open & Bloot (blijkbaar als een van de weinige partijen) wél bij de plannen betrokken. Zo werd op onze voorspraak de oorspronkelijke tekst in het plan over ‘het verdwijnen van het naaktstrand’ vervangen door ‘voor het naaktstrand wordt een meer passende locatie gezocht’. En ook daar bleek nog ruimte. In haar reactie op de door NFN ingediende zienswijze op de plannen stelde het College namelijk: we kijken eerst hoe de situatie zich ontwikkelt en als het nodig is zoeken we een andere locatie voor het naaktstrand.

Onze visie

NFN vindt dat, net als op andere plekken, meer drukte en een naaktstrand best samen kunnen gaan. Meer voorzieningen bieden ook een kans voor dit mooie Friese strand, want ook naaktrecreanten bezoeken horeca, meren hun boot aan of blijven een nachtje slapen. Pas als het naaktstrand in De Potten echt niet te handhaven zou zijn, zijn wij bereid mee te werken aan verplaatsing van het naaktstrand. De meeste mensen die reageerden op onze eerdere berichtgeving delen onze mening.

De visie van NFN Open & Bloot is de gemeente bekend en verandert vooralsnog niet. Uiteraard gaan wij graag dit najaar (opnieuw) de discussie aan!