Lac de Chalain

2,9
Matig 1 review
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Natuurwater

Beschrijving

Michelin kaart 243, deelkaart 43 – Vanuit Lons-le-Saunier neem je de D39 naar Doucier en daarna naar Fontenu of je neemt de D27 (in noordelijke richting) vanaf Champagnole en rijdt via Doucier naar Fontenu. Daarvandaan is het nog 1 kilometer lopen.

Naturisme is hier op een stuk van 2 km aan de noordoever van het meer toegestaan. Het strand wordt beheerd door de Club de Plage Chalain Nature.

03/10 we ontvingen berichten dat het voortbestaan van het strand bedreigd wordt. vanwege milieuproblemen (o.a. slecht waterkwaliteit) zijn er plannen zijn het waterpeil op natuurlijk niveau terug te brengen waardoor stranden zullen verdwijnen in de toekomst. Een officieel besluit hieromtrent is nog niet genomen.

20/10 dit strand en de camping gaan sluiten voor recreatie.

 

Adresgegevens

Adres

Fontenu Marigny
Jura
Frankrijk

Navigatieadres

Google coördinaten
46.672996, 5.786969
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

2,9
  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2
2,9

Matig

Ik bezocht de locatie Alleen

Het naturistendeel bestaat uit in ieder geval twee secties. Twee jaar terug was ik hier ook op het eerste deel dat je tegenkomt na +/- 200 meter, vanaf de camping lopend langs het meer. Daar zijn rotsen waar je goed kan zitten en lekker vanaf kan duiken in het heerlijke heldere water. Dit jaar op de tweede sectie gelegen na +/- 500 meter, kleiner, kiezels en niet prettig om ontspannen te liggen. Wel duidelijk aangegeven waar het naturisme deel begint en eindigt. Om het te bereiken moet je niet over het pad langs het meer lopen, maar meer langs de waterkant vwb eerste sectie. De twee sectie wordt ook op het pad aangegeven. In tweede sectie hebben wandelaars op het pad voor klein een deel zicht op het naturistische deel.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

04 aug 2021 - Paul

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
00 33 03 84 47 34 08
Website
http://chalain-nature.fr/