Naturistencamping La Petite Brenne bestaat 25 jaar

Wordt lid
La Petite Brenne naturistencamping
Naturistencamping La Petite Brenne bestaat 25 jaar

LA PETITE BRENNE 25 JAAR (1996 – 2021)

In 1995 bestond het programma ‘Ik Vertrek’ nog niet, maar Carel en Anja hadden het kunnen verzinnen. Op een warme zomerdag in 1994 lagen ze, ontspannen met blote billen onder een boom, op een Frans terrein en dachten ze: ‘wat zou het fijn zijn als we hier ons leven van kunnen maken’. Weg van het drukke Nederland, afscheid nemen van hun Belgische restaurant waar Carel chef-kok was. Gewoon de twee kinderen, Charlotte en Maurice van zes en acht jaar oud, naar een Franse school sturen en opnieuw beginnen. En zo is het gegaan… Nu 25 jaar geleden.

Midden in Frankrijk, op slechts één dagreis van Nederland, vonden ze een mooi stukje land met oude gebouwen, een woonhuis en een enorme schuur erop. Om dit te kunnen kopen werd zowel het Belgische restaurant als het Nederlandse woonhuis verkocht. Nu hadden ze voldoende voor het paradijs in de Brenne, het roer kon om. “De camping is fraai gelegen in het nog niet zo bekende ‘parc régional naturel de la Brenne’: een natuurgebied met bossen, meertjes, weilanden en hagen. Op het terrein ligt ook een echt Brenne-meer, van wel een hectare groot, met een zandstrand en een mooi slingerend beekje,” vertelt Anja.

Van Ik Vertrek tot mozaïek-camping

Iedereen kent de scènes uit ‘Ik Vertrek’ wel: het verbouwen van oude gebouwen, het bouwen van toilet gebouwen en het installeren van een zwembad. Dat was 25 jaar geleden. Nu in 2021 zijn ze 25 jaar verder en kijken ze terug op een heerlijke tijd. “La Petite Brenne is een fijne camping geworden waar heel veel mensen graag komen. Vaste gasten maar ook elk jaar weer nieuwe mensen. De camping is helemaal compleet met restaurant, sauna, twee zwembaden, een peuterbad, sportvelden, kampeerplaatsen en een paar mobile homes. Enfin, te veel om op te noemen. Tijdens elke verbouwing hebben we gelet op respect voor de natuur en de oude gebouwen. Hierdoor vinden we het buitengewoon mooi geworden! Wat bijvoorbeeld heel veel is toegepast, is mozaïek van tegeltjes. Zo hebben we de door de Spaanse architect Gaudi geïnspireerde bank van 40 meter lang, rond het grote buitenzwembad. In de sauna is de natte ruimte helemaal versierd. Maar ook in de toiletgebouwen en het doolhof zie je dit terug. Werkelijk overal vind je op La Petite Brenne pareltjes van mozaïek, zozeer dat onze bijnaam is: ‘mozaïek-camping’.”

Een nieuwe generatie aan het roer

Het meest belangrijke blijft volgens de eigenaren echter de ruimte en de rust in de vrije natuur, lekker in je blootje. Carel en Anja zijn nog steeds heel actief op de camping, maar er is ook plaats voor de nieuwe generatie. Dochter Charlotte heeft er lang over nagedacht. Na haar studie in Frankrijk in de internationale handel is ze lange tijd in Australië, Duitsland en Suriname geweest. Toch is ze teruggekomen naar het mooiste plekje van haar jeugd: La Petite Brenne. Inmiddels is ze samen met Léo, de hoefsmid die haar paard kwam beslaan, en hebben ze een zoon van 2 jaar oud: Paul-Eloi.

Charlotte heeft nu de leiding over de camping, maar dat begon meteen met een lastig jaar vanwege corona. Ze was zo bang niet open te mogen in 2020. “Uiteindelijk mochten we gelukkig in juli en augustus een heerlijk hoogseizoen beleven met gasten, vrijwilligers en heel veel zon. Het gaf een veilige gevoel, door alle ruimte op La Petite Brenne was het niet moeilijk afstand van elkaar te houden. Momenteel is alles nog steeds onzeker, want corona is nog niet voorbij. Het zou zo heerlijk zijn jullie allen weer te ontmoeten op La Petite Brenne! Dat we kunnen genieten van een lange warme zomer in je blootje, met veel zon, natuur, zwemmen, wandelen, spelen, leuke mensen, gezelligheid en vrijheid. Wij kijken hier heel erg naar uit, hopelijk jullie ook!”