Kwaliteit naaktstrand Bussloo garanderen door samenwerking

Wordt lid

De inkrimping van het naaktstrand Bussloo in 2021 had ook een positief resultaat: gebiedseigenaar Leisurelands, de vaste bezoekers (verenigd in de Stichting voor Behoud Naturisten Bussloo) en NFN Open & Bloot spraken af om jaarlijks gezamenlijk de situatie op het strand te evalueren. Met als doel het strand voor de bezoekers zo goed mogelijk te houden.

De eerste bespreking vond half maart plaats. Mede door de inkrimping beoordeelden de bezoekers het naaktstrand afgelopen jaar minder dan daarvoor, maar nog altijd ruim voldoende. Ook voelen bezoekers zich veilig op het strand. Daarnaast werd duidelijk dat het open zicht vanaf de parkeerplaats naar het strand tijdelijk is, omdat er jonge aanplant is die tijd nodig heeft om te groeien. Verder zal er een extra afvalcontainer op het strand worden geplaatst. Ook komt er een trap om veilig het water in te gaan.

Dit soort rechtstreekse contacten zijn een goede zaak. Enerzijds krijgen naaktrecreanten inzicht in hoe en waarom recreatiegebieden worden ingericht. Anderzijds krijgt de beheerder inzicht in specifieke behoeften van naaktrecreanten, die op detail kunnen afwijken van die van textielstranden.

Kwaliteit naaktstrand Bussloo garanderen door samenwerking