Reactie op corona-uitbraak Cap d’Agde

Wordt lid

Naaktstrand Cap d'Agde

Vandaag werd bekend dat er een corona-uitbraak is in de Franse badplaats Cap d’ Agde. Verschillende media berichtten hier vandaag over. In deze berichtgeving wordt naturisme in één adem genoemd met swingen en seks.
NFN Open & Bloot neemt afstand hiervan en benadrukt dat naaktrecreatie gaat om het gevoel van vrijheid, zelfacceptatie met respect voor keuzes. We betreuren dat de media op deze manier naturisten en andere naaktrecreanten in een hoek zetten, waar ze niet willen zijn.

Badplaats Cap d’ Agde is ooit begonnen als een veilige plek voor naaktrecreatie, maar staat tegenwoordig bekend als plek waar swingers terecht kunnen.

NFN Open & Bloot werkt dagelijks aan de maatschappelijke acceptatie van naaktrecreatie in Nederland en behartigt de belangen van naaktrecreanten. Seksgerelateerde locaties in badplaats Cap d’Agde zijn niet aangesloten bij NFN, voldoen niet aan de gestelde voorwaarden (veiligheid, vrijheid, respect, openheid en gastvrijheid) en dragen daarom ook geen Prettig Bloot-keurmerk.