Beste naaktstranden van Australië

Wordt lid
Naaktstrand Maslin Beach

Australië is het perfecte land om naar een naaktstrand of op een blootvakantie te gaan. Het is niet alleen heerlijk weer, zelfs in de winter, naaktrecreatie zit ook in de australische cultuur en is  het daarom erg aangenaam om tijdens je bezoek aan Australië naar een naaktstrand te gaan. Hier lees je over de beste naaktstranden in Australië en hoe je een visum kunt aanvragen voor een reis naar Australië.

Er zijn veel naaktstranden in Australië en die zijn vaak ook legaal. Behalve in Queensland, waar er officieel geen naaktstranden zijn. Je kunt dus het beste Queensland (met Brisbane als hoofdstad) vermijden als je naar het naaktstrand wilt, maar zelfs dan, zijn er naaktstranden die gedoogd worden, zoals bijvoorbeeld Cow Bay bij Cairns en Alexandria Bay dicht bij Noosa National Park.

Verder is de cultuur erg open en vrij, en gelukkig is Australië groot genoeg om naar andere delen te gaan en te genieten van de zee en de standen. Met het eVisitor visum kun je er in totaal 3 maanden per reis blijven, wat voldoende tijd geeft om het land en zijn naaktstranden te ontdekken.

Sunnyside Beach, Melbourne

Dit is een erg laagdrempelig strand, wat fijn is voor mensen die voor het eerst naar een naaktstrand gaan. Er zijn veel families en koppels, de sfeer is relaxt en het water is rustig. Het is niet een heel groot strand. Er liggen ook stenen maar het zand is zacht en het water is rustig. Dit strand ligt net buiten het centrum van Melbourne en is een officieel naaktstrand.

Lady Bay Nudist Beach, Sydney

Dit is een van de eerste naaktstranden in Sydney en wordt soms ook ‘Lady Jane’ genoemd. Het is een klein strand, waar het vaak druk is want het is het populairste naaktstrand in Sydney. Het geeft prachtige uitzichten over de stad en de Sydney Harbour. Het is een beetje afgelegen op de South Head in de Watsons Bay, wat ook veel historie ligt. Dus het is zeker het bezoeken waard.

Maslin Beach, Adelaide

Dit strand is het eerste Australische naaktstrand en is te vinden in het zuidelijkste puntje van de stad Adelaide. Het is niet alleen een mooi strand, maar er worden ook jaarlijks de zogeheten ‘Nude Olympics’ gehouden; een naaktrace op het strand, die al sinds 1983 wordt gehouden. Het strand is 3 km lang en ligt in een baai met mooie kliffen, het is dus erg afgelegen en het is er meestal rustig met bezoekers. Het water is er rustig en je kunt er ook snorkelen.

North Swanbourne Beach, Perth

Hier zijn de strandgangers vaak gemixt; met en zonder kleding, maar dat maakt het strand niet minder leuk Het is een erg lang strand en het noordelijke deel is bestemd voor naaktrecreatie. Het bevindt zich vlak bij het centrum van Perth, dus is gemakkelijk te doen voor een dagje aan het strand. Het water kan soms wat ruiger zijn, maar over het algemeen is de zee rustig. Voor beginnende surfers kan het ook een goed strand zijn.

Op blootvakantie naar Australië met een visum

Om naar Australië te reizen is een visum verplicht. De meeste reizigers met een paspoort uit een Europees land kunnen gebruik maken van een eVisitor visum. Dit visum kan gemakkelijk online worden aangevraagd en wordt doorgaans binnen 5 dagen goedgekeurd. Dit eVisitor visum voor Australië is een jaar geldig en je mag er onbeperkt mee reizen. Elke reis naar Australië mag maximaal 3 maanden lang zijn.