4 bestemmingen voor een verre blootvakantie

Wordt lid

4

Een vredige blokhut in het bos, een zonovergoten strand of een luxe resort. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor een blootvakantie. In dit artikel presenteren we je vier nudistenbestemmingen over de hele wereld die je zeker eens moet bezoeken als de omstandigheden het weer toelaten. Het is wel mogelijk om alvast het visum aanvragen voor je verre blootvakantie.

 

Verenigde Staten: Miami, Florida

Miami is een stad voor hedonisme. Alles, van het eten tot de nachtclubs, is bedoeld om de zintuigen te verwennen – en het strand is daarop geen uitzondering. Hoewel er veel topless stranden in Miami zijn, kunnen degenen die een stapje verder willen gaan naar Haulover Beach gaan. Dit prachtige park beschikt over een van de meest populaire openbare naaktstranden in de Verenigde Staten. Als je hier in juli komt kun je deelnemen aan de National Nude Recreation Week evenementen op het strand. Op anderhalve kilometer van Haulover Beach ligt het Ritz-Carlton Bal Harbor, waar je heerlijk kunt overnachten.

Verenigde Staten: Maui, Hawaii

Als het je meer om de ervaring dan om de voorzieningen gaat, dan is dit de plek voor jou. Little Beach in het Mākena State Park biedt niet veel voorzieningen, maar wel de ervaring van het contact met de natuur. Om er te komen, moet je een rotsachtig voetpad oversteken dat leidt naar een prachtig uitzicht op de oceaan. Zwemmen en wilde dieren spotten zijn de favoriete activiteiten op dit afgelegen strand, waar kleding optioneel is. Op zondagen kun je deelnemen aan de Sunset Drum Circle met vuurdansers, muziek en een vrolijke  nudistengemeenschap. Voor een luxe en ontspannen verblijf in Maui kun je bij Hotel Wailea terecht. Hier kun je ook een auto huren om dit prachtige eiland te verkennen.

Canada: Ontario

De oostelijke provincie Ontario heeft een aantal nudisten resorts die meren en bossen bieden in plaats van stranden. De afgelegen aard van deze resorts betekent dat naturisten zichzelf kunnen zijn in comfort. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes zodat gelijkgestemden elkaar beter kunnen leren kennen. Overnacht in het Bare Oaks Naturist Family Park en breng je dagen door met wandelen in het bos, zwemmen in het meer en peddelen door de beekjes.

Australië: Byron Bay

De Australische nudistengemeenschap trekt massaal naar Byron Bay. De kledingvrije zones in
Tyagarah Nature Reserve en Belongil Beach bieden een ontspannen sfeer en leuke evenementen, zoals de jaarlijkse Anzac Day Nude Cricket Match. Ook worden er veel volleybalwedstrijden voor naturisten georganiseerd. Word wakker met het geluid van de oceaan in Bluewater on the Beach, gelegen aan Belongil Beach.

Visum aanvragen

Voor een reis naar een verre bestemming buiten Europa heb je vaak een visum nodig. Op dit moment is het over het algemeen nog niet mogelijk om naar bovengenoemde bestemmingen te reizen, maar het visum kun je wel vast aanvragen.

 

Het ESTA voor Amerika is bijvoorbeeld twee jaar geldig en het eTA voor Canada zelfs vijf jaar. Ook voor Australië heb je een visum nodig. Deze laatste heeft een geldigheidstermijn van één jaar. Je kunt daarom gerust alvast een reistoestemming voor een van deze bestemmingen aanvragen voor een blootvakantie later dit jaar of volgend jaar.

 

Nederlandse reizigers voldoen over het algemeen aan alle voorwaarden van het elektronische
visum, dus zij kunnen het visum gemakkelijk online aanvragen middels een digitaal aanvraagformulier. Het visum wordt vervolgens, afhankelijk van de bestemming, binnen gemiddeld vijf dagen per e-mail toegestuurd. Vanaf dat moment heb je toestemming om het land in te reizen. Met een geldig ESTA  of een visum voor Australië mag je maximaal 90 dagen in Amerika verblijven en met een eTA mag je zelfs zes maanden door Canada reizen. Houd er rekening mee dat er momenteel nog inreisbeperkingen gelden voor deze bestemmingen. Het is nog niet bekend wanneer het weer mogelijk zal zijn om naar de Verenigde Staten, Canada of Australië te reizen.