Naaktzwemmen Brediusbad

8,8
Geweldig 2 reviews

Kenmerken

Faciliteiten

 • Buitenbad
 • Kleuterbad

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Het Brediusbad is een verwarmd openluchtzwembad dat geheel voldoet aan de hygiënische en milieutechnische richtlijnen en biedt de volgende voorzieningen:

Voorzieningen

 • Diep bassin (33 meter bij 25 meter) voor gediplomeerde zwemmers
 • Ondiep bassin voor kinderen
 • Peuterbad met spuitfontein
 • Overdekte kleedkamers
 • Verwarmde douches
 • Kluisjes

Speeltoestellen voor de kleintjes
Zowel in het peuterbad als in het ondiepe bad staan een paar leuke speeltoestellen voor de allerkleinsten. Een glijbaantje, zitjes en dierenfiguren fleuren de kinderbaden op.

Horeca
Op het gazon is een horecakiosk geplaatst met een terrasje. Daarnaast zijn er picknicktafels op het gazon neergezet.

Naaktzwemmen Brediusbad Amsterdam

Openluchtzwembad, open van 1 mei tot 1 september. Op dinsdag en donderdag van 7.00 tot 9.00 is naaktzwemmen toegestaan.

Let op!: helaas is vanwege de coronamaatregelen geen ruimte voor het naaktzwemmen in 2020. BlootKompas! kreegt van het bad desgevraagd de volgende reactie van het zwembad:

“Bij de heropening van het Brediusbad in verband met de corona-uitbraak is gekeken naar beste manier waarop de beperkte mogelijkheid om weer te kunnen zwemmen door een zo groot mogelijke groep zou kunnen worden benut. Daarop is beslist om het banenzwemmen en het recreatiefzwemmen (in groepen verdeeld in verband met nog geldende maatregelen) mét badkleding weer op te starten. De groep zwemmers met badkleding is vele malen groter dan de groep die graag zonder zwemkleding zwemt. Daarnaast kan de groep die graag zonder badkleding zwemt wel zwemmen tijdens de uren waar met badkleding moet worden gezwommen en is dat andersom niet Wij weten dat de naaktzwemuren in het Bredius erg geliefd zijn en begrijpen dat het vervallen van deze mogelijkheid vervelend is. U zult ervan uit moet gaan dat het naaktzwemmen dit seizoen niet meer opgestart zal worden.  Wij gaan ervan uit dat het naaktzwemmen volgend seizoen weer opgepakt gaat worden”. BlootKompas! betreurt de gang van zaken maar heeft begrip voor het standpunt van het zwembad.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,8
  Ligging
  8
  Faciliteiten
  7
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  5
8,5

Verhaal is anders:

Ik bezocht de locatie Alleen

Vorige reactie klopt niet: "Daarnaast kan de groep die graag zonder badkleding zwemt wel zwemmen tijdens de uren waar met badkleding moet worden gezwommen en is dat andersom niet". Want: Het Brediusbad blonk juist uit in het beleid, dat zwemmen in alle vrijheid kan. Weliswaar beperkt tot de vroege uren, maar dan was het aan iedereen om te kiezen in welke mate men (on-)gekleed ging. Bloot, topless, badpak, etc. Zó zou het overal en altijd moeten zijn!

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

07 apr 2021 - Ane Duijff

9

Heerlijke duik op een zomerochtend!

Ik bezocht de locatie Met partner

Als het Brediusbad, een 33 m openluchtbad, in de zomer open is kun je op dinsdag en donderdag van 7 tot 9 uur bloot zwemmen. Dat is echt heerlijk, je kleedt je gewoon uit op de ligweide, er zijn kluisjes en douches binnen en je gaat baantjes zwemmen. Het is lekker water en hoewel naakt niet verplicht is zwemt een meerderheid gewoon zonder badkleding, pas tegen negenen verandert dat natuurlijk. Een bijzondere ervaring ook wel, iedereen respecteert elkaar, je kiest gewoon wat je wilt. Maar naakt is een heerlijk vrij gevoel natuurlijk en je hebt geen natte badkleding in je tas terug. Het nabijgelegen Westcord hotel kijkt uit over het zwembad en gasten hebben ook toegang, sommigen doen mee aan het naaktzwemmen en zijn onder de indruk van de ontspannen wijze waarop dat gewoon kan. Was het maar op meer plaatsen of meer dagen zo, wat is nu eigenlijk het probleem? Naturisten in de buurt moeten zeker af en toe een zomerdag beginnen met een blote duik in het Brediusbad, voor vrouwen en mannen, zeker een aanrader!

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

13 jan 2020 - Cor en Pascale

Contactinformatie

Adresgegevens
Spaarndammerdijk 306
1013 ZX Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
sport@amsterdam.nl
Telefoon
+31 (0) 20 684 69 84
Website
https://www.amsterdam.nl/brediusbad/
Navigatieadres
Google coördinaten
52.39292, 4.86859
map Open kaart