Naaktstrand Ameland-Oost

7,7
Zeer goed 2 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Huisdieren welkom

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Ameland-Oost

Het naaktstrand ten oosten van de strandweg bij Buren is sinds 2013 het enige officieel aangewezen naaktstrand van Ameland. Vanaf paal 18 tot paal 20 is naakt recreëren toegestaan. Het strand is breed en naar het oosten toe lang. Er staan geen aanduidingsborden bij de strandopgangen.

Andere naaktstranden op Ameland zijn Ameland Midden en Ameland West. Ameland is te bereiken per boot: de veerdienst vaart in 45 minuten van Holwerd naar Ameland.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,7
  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2
7,7

Ameland-Oost

Ik bezocht de locatie Met partner

Het officiële naaktstrand van Ameland ligt tussen paal 18 en 20. Het is er vooral rustig en schoon. Er zijn geen voorzieningen wat betreft horeca, sanitair, speelvoorzieningen etc. Voor minder validen is het bijna niet bereikbaar. Er zijn twee manieren om er te komen. Op de fiets via het fietspad richting Oerd. Ergens halverwege loopt het Mijndertspad. Volg dit pad en komt uit bij strandpaal 19, midden op het naaktstrand. Je kunt ook via strandslag Buren, bij het strandpaviljoen het strand op dan ik het 3 kilometer lopen naar strandpaal 18 waar het officiële naaktstrand begint. Dit hebben wij ook gedaan, gekleed begonnen bij de duinovergang, maar ergens tussen paal 16 en 17, hebben we er een blote wandeling van gemaakt tot halverwege paal 20. Op de terugweg hebben we bloot terug gewand tot we de eerste geklede badgasten zagen. Misschien kan NFN wel een richtingbordje plaatsen bij het mijndertspad. Er komen daar veel fietsers langs. Duitse toeristen die in hetzelfde appartementcomplex verbleven als wij hadden al een week tevergeefs naar het FKK strand gezocht. Ze wisten wel dat het tussen strandpaal 18 en 20 was, maar dan moet je wel weten waar dat is.

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

12 sep 2021 - Anne

Ik bezocht de locatie Alleen

Op het strand is het mooi rustig, af en toe lopen er mensen langs. De meeste mensen liggen in de duinen, als je een rondje loopt ontdek je dat er best wel een aantal zijn. Van jong tot oud, de meeste willen wel een praatje maken.

16 aug 2021 - Bob

Contactinformatie

Adresgegevens
Buren
Friesland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
5346577, 589554
map Open kaart