BlootKompas! Awards 2023

BlootKompas! Awards 2023

De BlootKompas! Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde blootlocaties in vijf categorieën: camping, accommodatie, sauna, verenigingsterrein en naaktstrand. 
In de week van 17 april 2023 maken we de BlootKompas! Award -winnaars bekend.

Landingspagina's

Vijf categorieën

De BlootKompas! Awards worden uitgereikt in vijf categorieën. 
Wie gaan er in 2023 met een felbegeerde BlootKompas! Award vandoor?
We maken de winnaars bekend van maandag 17 april t/m 21 april 2023, dagelijks om 12.00 uur via onze social-kanalen.

camping van het jaar 2023

accommodatie het jaar 2023

Sauna van het jaar 2023

Spa one
oosterhout

Spa One 1

video met de bekendmaking

Landingspagina's

verenigingsterrein van het jaar 2023

Naaktstrand van het jaar 2023

word ook lid van NFN open & Bloot

NFN Open & Bloot logo

Draag je naaktrecreatie ook een warm hart toe? Word dan lid van NFN Open & Bloot. 

FAQ

Meest gestelde vragen

Alle blootlocaties die minstens 15 beoordelingen hebben gekregen (accommodaties, sauna´s en naaktstranden: 10 beoordelingen), doen mee aan de verkiezing. De titels worden uitgeroepen voor de locatietypes camping, verenigingsterrein, naaktstrand, accommodaties en sauna’s. De reviews geplaatst in de periode van 1 april 2022 tot 31 maart 2023 tellen mee voor de verkiezing. De locatie met de hoogste beoordeling en minimaal vijftien reviews (of 10 voor accommodaties) wint de verkiezingen.

Tot en met 31 maart 2023 kun je jouw favoriete locatie beoordelen op www.blootkompas.nl.

Reviews die later geplaatst worden tellen alvast mee voor de verkiezing van 2024! En vergeet niet, je helpt anderen door regelmatig een review te plaatsen over de door jou bezochte blootlocaties.

Via het aanmeldformulier geef je eenvoudig de informatie en kenmerken van jouw blootlocatie aan ons door. Doorloop het hele formulier. Na het invullen ontvang je een bevestigingsmail.

Voor iedere blootloocatie die je bezocht hebt kun je één review achterlaten. Uiteraard kun je wel meerdere locaties beoordelen. Graag zelfs! Zo maken we samen van BlootKompas! de meest complete locatievinder voor naaktrecreatie. 

Over BlootKompas!

Locatievinder BlootKompas! van NFN Open & Bloot de populairste blootlocatievinder van Nederland. Met bijna 2.000 blootlocaties wereldwijd is het dé plek om de zoektocht naar een naaktstrand, sauna of vakantie te beginnen. We belonen de bestbeoordeelde campings, verenigingsterreinen, naaktstranden, sauna’s en accommodaties van www.blootkompas.nl jaarlijks met een BlootKompas! Award.

Bezoekers konden tot 1 april reviews insturen en zo hun favoriete locatie aan een BlootKompas! Award helpen. Met deze review help je niet alleen de locatie, maar ook andere naaktrecreanten in hun locatiezoektocht! Blijf dus zeker reviewen!

blootkompas-kompas.jpg

de winnaars van de
BlootKompas! Awards 2022

verenigingsterrein

van het Jaar 2022

Athena Helios, Meerbeek (B)

Naturistencamping Athena Helios

naaktstrand

van het Jaar 2022

Naaktstrand Engelermeer Den Bosch

Bij het naaktstrand Engelermeer kun je naakt zwemmen, zeilen en surfen

de winnaars van de
BlootKompas! Awards 2021

naaktstrand

van het Jaar 2021

Naaktstrand Engelermeer Den Bosch

Bij het naaktstrand Engelermeer kun je naakt zwemmen, zeilen en surfen

de winnaars van de
BlootKompas! Awards 2020

Sauna

van het Jaar 2020

Thermen Berendonck
Wijchen, Nederland

thermen-berendonck-2-1024x676

In de categorie ‘sauna’ was Thermen Berendonck de enige met voldoende reviews om kans te maken op een award. Daarom is in deze categorie maar één winnaar uitgeroepen.

Info voor blootlocaties

Ben jij de eigenaar van een blootlocatie? Dan is een BlootKompas! Award een prijs die je als locatie écht wil winnen. Bekijk hier meer informatie voor blootlocaties.

Blootlocaties te koop

Blootlocatie
Te Koop

Droom jij al jaren van een eigen vakantiehuis, camping, accommodatie of bed & breakfast? In dit overzicht vind je blootlocaties die te koop staan in binnen- en buitenland!

Op deze pagina vind je overzicht van locaties die te koop staan. Wil je een blootcamping of B&B overnemen of zoek je een (vakantie)huis aan de Spaanse Costa direct aan het naaktstrand? Je vindt het hier. 

TE KOOP

Nieuwbouw villa´s / bungalows Andalusie, Almeria, Vera Playa

Spanje

In Andalusie, Playa Vera, wordt het nieuwe project Monte Carmelo Resort gebouwd op slechts 300 meter van het strand. Er is plaats voor 100 vrijstaande villa’s / bungalows, die nu te koop worden aangeboden vanaf € 339.000,-

Deze villa´s in Vera Playa maken deel uit van een complex met eigen in- en uitgang voor de vrijstaande villa’s, bekend als Monte Carmelo Resort. Een villa voorzien van comfort, elegantie en design aan de Middellandse Zee.

Er is keuze uit twee modellen: Laguna Azul, met 1 verdieping en solarium of het gelijkvloerse model, type bungalow het Star Model met solarium. Allebei de modellen beschikken over 3 slaapkamers en 2 badkamers. 

In de omgeving treft u een veelvoud van diensten aan die u gemakkelijk kunt bereiken, zodat het u aan niets ontbreekt in het dagelijkse leven. Alle scholen, ziekenhuizen, supermarkten, bars, restaurants en vrijetijdscentra liggen op slechts 10 minuten afstand van het complex.  

De perfecte woning voor een beter leven in Spanje. Iedereen heeft een plek nodig om tot rust te komen, het liefst ergens met een goed klimaat en goede stranden. En dat is precies wat deze woning biedt: een (vakantie)leven met zon, op een steenworp afstand van de beste gewone en naturistenstranden en faciliteiten.

Bellen: +34 673 008 493
Mailen: fred@amayproperties.com

TE KOOP

Naturistencamping Le Clos Barrat

Frankrijk

Eigenaren Johan & Yolanda: ‘Er is veel veranderd op Le Clos Barrat sinds onze komst in 2015 en we hebben nog veel ideeën om kamperen nog mooier en leuker te maken. Dit avontuur geeft ons de kans om veel geweldige mensen te ontmoeten en we zijn altijd ontroerd om te zien hoe deze prachtige familie elk jaar een beetje groeit.

Maar… we beseffen ook dat we stilaan tegen onze grenzen aanlopen. En omdat de toekomst van Clos Barrat erg belangrijk voor ons is, vinden wij het verstandig om nu actief op zoek te gaan naar onze opvolgers. Beseffend dat dit proces misschien lang kan duren, zullen wij met veel plezier en enthousiasme blijven werken (en investeren).’ Meer informatie? Mail naar info@leclosbarrat.fr 

TE KOOP

Camping Creuse Nature

Frankrijk

Heb je er altijd al van gedroomd om het roer om te gooien en te gaan werken en leven op een naturistencamping? Dan is dit nu je kans! Wij, Reinier en Els, gooiden 26 jaar geleden het roer om en we hebben er geen moment spijt van gehad. Nu zijn we toe aan ons pensioen. We zoeken opvolgers die de camping bloot willen 

voortzetten, gastvrij en met zorg voor de prachtige natuur. Creuse Nature ligt op slechts 1 dagje rijden van Nederland, middenin Frankrijk in een schitterend ongerept gebied. Deze streek is booming bij Fransen, Belgen en Nederlanders. Voor meer informatie bel: 0033 677442949

TE KOOP

Naturistencamping De Kikker

Hall - Gelderland - Nederland

Naturistencamping De Kikker heeft 70 ruime kampeerplaatsen, verdeeld over drie velden met elk een eigen karakter. Op het bijna drie hectare grote terrein is overal snel internet beschikbaar. Het sanitair is modern en luxe ingericht. Dichtbij het buitenzwembad ligt de nieuwe saunaruimte. De elektriciteitsvoorziening van de camping is volledig energieneutraal.

Ligging De Kikker
Naturistencamping ‘De Kikker’ ligt tussen de Veluwezoom, nabij de prachtige natuur van de Loenermark, de Posbank en de IJsselvallei. De Hanzesteden Zutphen, Deventer, Doesburg en Bronckhorst zijn op fietsafstand bereikbaar. De camping is

populair bij vele gasten, met  een bezetting van ruim boven de 90%.

Opvolging gezocht
De eigenaren, Ineke en Arie, voelen zich nog niet oud, maar de jaren beginnen wel te tellen. Zij zijn daarom op zoek naar nieuwe eigenaren, die De Kikker als naturistencamping willen voortzetten. Droom je van je eigen naturistencamping in een prachtige omgeving? Stuur dan een mail naar info@campingdekikker.nl voor een vrijblijvende kennismaking en kom meer te weten over het warme kikkergevoel.

Naturistencamping De Kikker zoekt nieuwe eigenaars
Naturistencamping De Kikker Hall BlootKompas!

TE KOOP

Jouw locatie hier?

In binnen- of buitenland

BlootKompas! Awards 2024 – informatie voor locaties

Landingspagina's

 Informatie voor locatie-eigenaren

Wint jouw locatie een BlootKompas! Award 2024? Niet een vakjury bepaalt wie er wint, maar jouw gasten helpen jouw locatie om kans te maken op deze felbegeerde waarderings-award. Dit doen zij door een review te plaatsen op blootkompas.nl. 

Op deze pagina vind je alle informatie over de BlootKompas! Awards, vertellen we wat deze prijs precies inhoudt, geven we tips over hoe je jouw gasten motiveert een eerlijke review te plaatsen en helpen we je hierbij met een gratis te downloaden promotiepakket. 

Gratis promotiemateriaal voor jouw locatie

Kant-en-klare afbeeldingen en video's voor je websites en sociale media

Hoe werkt het?

Om ervoor te zorgen dat elke locatie een eerlijke kans krijgt een BlootKompas! Award 2024 te winnen, hebben we een aantal spelregels opgesteld. 

Zes categorieën

Er worden BlootKompas! Awards voor ‘Beste Locatie’ uitgereikt in de volgende categorieën:

 • Camping
 • Accommodatie
 • Sauna
 • Verenigingsterrein
 • Naaktstrand
 • NIEUW: Populairste locatie

Criteria voor reviews

Alle reviews van 1 april 2023 tot en met 3 april 2024 tellen mee voor de BlootKompas! Awards 2024. Er zijn minimaal 12 reviews nodig om de titel voor Beste Locatie te kunnen winnen. De locatie met de hoogste gemiddelde reviewscore wint.

Nieuw dit jaar is de BlootKompas! Award voor de populairste locatie. Deze prijs gaat naar de locatie die het afgelopen jaar de meeste positieve reviews heeft verzameld en een cijfer van gemiddeld 8 of hoger heeft.

Bekendmaking winnaars

De winnaars worden van 15 t/m 20 april dagelijks om 12.00 uur bekend gemaakt op onze sociale kanalen (Facebook en Instagram).

 • Maandag 15 april: Beste Verenigingsterrein
 • Dinsdag 16 april: Beste Naaktstrand
 • Woensdag 17 april: Beste Camping
 • Donderdag 18 april: Beste Accommodatie
 • Vrijdag 19 april: Beste Sauna
 • Zaterdag 20 april: Populairste locatie

Prijzenpakket BlootKompas! Awards

Het BlootKompas! Awards-prijzenpakket bestaat uit:

Titel en fysieke trofee

De top 3 krijgen op BlootKompas! een jaar lang de titel ‘Beste [type locatie] van 2024’. De nummer 1 krijgt daarnaast een mooie, fysieke trofee (van bamboehout) toegestuurd.

Gratis publiciteit in de media

BlootKompas! stuurt persberichten over de winnaars naar landelijke en lokale media.

Online én offline gratis exposure

De winnaars worden vermeld in onze nieuwsbrief, op onze social mediakanalen, in artikelen op onze websites en in het eerstvolgende magazine.

Gratis banner op NFN.nl

De winnaar van de categorie krijgt een gratis online banner met link naar jullie locatie, die gaat draaien op de homepagina van nfn.nl

Uitgelichte vermelding op BlootKompas!

Op de website van BlootKompas! krijgt je locatie een embleem zodat je herkenbaar bent als winnaar. Bij jouw locatietekst komt ook te staan dat je een BlootKompas! Award hebt gewonnen.

Eerdere genomineerden vertellen:

Hulp bij verzamelen van reviews

Om mee te dingen naar een award in jouw categorie is het belangrijk dat jouw gasten reviews op blootkompas.nl achterlaten. Wie weet doen ze dit al. Zo niet, dan kun je hen als locatie natuurlijk altijd motiveren om dit te doen.

Alle reviews van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024  tellen mee voor de BlootKompas! Awards 2024. Je hebt dus nog even de tijd om reviews te verzamelen!

Om jou hierbij te helpen, bieden we je een gratis promotiepakket aan. Lees verder voor tips om hier het maximale uit te halen. 

Gratis promotiemateriaal voor jouw locatie

Kant-en-klare afbeeldingen en video's voor je websites en sociale media

Locaties die een review krijgen, worden getoond bij ’Laatst beoordeeld’ op de homepage van BlootKompas! Hoe meer reviews jouw locatie krijgt, hoe vaker deze hier in beeld is. Op BlootKompas! bereik je een enorme groep naaktrecreanten die op zoek zijn naar hun volgende blootvakantie of een naakt dagje uit!

 Tips om in de schijnwerpers te staan

Er zijn veel manieren om jouw deelname aan de BlootKompas! Awards online kenbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

Social Media 

Sociale media zijn een perfecte manier om jouw deelname aan de BlootKompas! Award kenbaar te maken en jouw gasten te verzoeken om een review over hun verblijf aan jouw locatie te schrijven op blootkompas.nl.

Gebruik hierbij voor het gemak en de herkenbaarheid de afbeeldingen uit ons promotiepakket en plaats een link bij de afbeelding naar jouw locatie op BlootKompas! Hierdoor kunnen jouw gasten direct  starten met het schrijven van hun review.

Tips en ideeën

 • Gebruik de afbeeldingen uit ons promotiepakket op jouw social mediakanalen om reviews te verzamelen.
 • Plaats altijd een directe link naar jouw locatie op BlootKompas!
 • Tag @BlootKompas op Facebook en Instagram in je berichten.
 • Gebruik de hashtag #blootkompas in je berichten.
 • Maak een filmpje waarin je gasten oproept je te beoordelen op BlootKompas! en deel deze op social media.

Website

Een BlootKompas! Award geeft bezoekers extra vertrouwen in jouw locatie. Maak daarom ook op de website van jouw locatie duidelijk dat je meedingt naar deze felbegeerde prijs. Met behulp van de banners in het promotiepakket kan je eenvoudig nieuwe reviews verzamelen.

Plaats een directe link achter de banner naar jouw locatie op BlootKompas!, zodat jouw gasten direct kunnen doorklikken en starten met het schrijven van hun review.

Tips en ideeën

 • Plaats een nieuwbericht op je website over de BlootKompas! Awards en verwijs hierin naar jouw locatiepagina op BlootKompas!.
 • Gebruik de BlootKompas! banners uit ons promotiepakket met een link naar jouw locatie op BlootKompas!
 • Maak een persoonlijk filmpje waarin je gasten oproept je te beoordelen op BlootKompas! en plaats deze op je website.

E-mail/nieuwsbrief

Voor het verzamelen van nieuwe reviews kun je ook een e-mail sturen naar jouw gasten. Via een nieuwsbrief kun je hen bedanken voor hun verblijf en direct vragen een review achter te laten op BlootKompas!

Plaats in de mail een directe link naar jouw locatie-pagina op BlootKompas! om het je gasten zo eenvoudig mogelijk te maken om een review te schrijven.

Tips en ideeën

 • Stuur een e-mail naar alle gasten van afgelopen jaar of neem de oproep mee in jullie digitale nieuwsbrief, waarin je verzoekt om een review over het verblijf van 2023/2024 achter te laten.
 • Gebruik een directe link naar jullie locatiepagina op BlootKompas! zodat ontvangers van het bericht snel door kunnen klikken om een review te schrijven.

Voorbeeldtekst voor nieuwsbrief, e-mail, nieuwsbericht of social post

[Naam Locatie] doet mee aan de BlootKompas! Awards 2024! Hiermee maken we kans op de titel [Camping/Accommodatie/Sauna/Verenigingsterrein/Naaktstrand] van het jaar 2024. Heb jij mooie herinneringen aan jouw verblijf? Deel je ervaring met anderen en schrijf een review op BlootKompas!, de online locatievinder van NFN Open & Bloot!

Alvast bedankt en we hopen je graag nog eens terug te zien!”

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen van locaties
 • In de aanloop naar de uitreiking delen wij op onze sociale kanalen en in onze nieuwsbrieven dat gasten reviews kunnen achterlaten om hun favoriete locatie te helpen een BlootKompas! Award te winnen.
 • BlootKompas! Award-winnaars worden digitaal in het zonnetje gezet tijdens de week van de uitreiking.
 • De winnaars (top-3 per categorie) worden door BlootKompas! vermeld op diverse kanalen.
 • Op de website van BlootKompas! krijgt je locatie een embleem zodat daar je een heel jaar langherkenbaar bent als winnaar.
 • In de locatietekst op BlootKompas! komt de vermelding dat je locatie een BlootKompas! Award heeft gewonnen.
 • De winnaars worden vermeld in onze nieuwsbrieven, op onze social mediakanalen, een artikel op onze websites en in het eerst volgende magazine.
 • De winnaars (eerste plaats) krijgt een gratis advertentiebanner op nfn.nl.
 • BlootKompas! stuurt persberichten over de winnaars naar landelijke en lokale media.

Tot en met 3 april 2024 kunnen gasten jouw locatie beoordelen op www.blootkompas.nl. Alle blootlocaties die meer dan 12 beoordelingen hebben gekregen in de periode van 1 april 2023 tot en met 3 april 2024 doen mee aan de verkiezing. De locatie met de hoogste beoordeling wint de verkiezingen. De nieuwe populariteitsprijs gaat naar de locatie met de meeste stemmen binnen de eerder genoemde periode en met een gemiddelde score van een 8 of hoger.

Om zoveel mogelijk beoordelingen te werven, is het belangrijk dat je je gasten oproept om jouw blootlocatie te beoordelen. Dit kan bijvoorbeeld via je website, nieuwsbrief en social media. 

Je kunt hierbij gebruik maken van ons gratis promotiepakket en de tips op deze pagina.

Jazeker, het gaat er namelijk niet om wie de meeste stemmen heeft. Ook kleine locaties die minimaal 12 reviews hebben gekregen maken kans op een BlootKompas! Award. De locatie met de hoogste beoordeling wint.

Heb je wijzigingen om door te geven? Mail ze dan naar info@blootkompas.nl, dan zorgen wij ervoor dat jouw locatiepagina zo snel mogelijk weer up-to-date is.

Tot en met 3 april 2024 kunnen gasten jouw locatie beoordelen op blootkompas.nl.

De meeste wel, maar er zijn een aantal uitzonderingen De kenmerken ligging, kindvriendelijk en geschikt voor mindervaliden kunnen wel beoordeeld worden, maar tellen niet mee in de reviewscore.